doblogoo

3 tipy pro letní osvěžení

Rudolf Jelínek

Publikováno: 22. 06. 2017
Autor: Lukáš Jungbauer

 

Stáhnout celou zprávu Tisknout zprávu Fotogalerie

 

 

Se stoupajícími teplotami se chutě na hutné omáčky a smažená jídla blíží bodu mrazu. Přichází čas na něco lehčího a také pořádně osvěžujícího! Nezáleží na tom, jestli hledáte inspiraci na večeři po horkém dni nebo chcete překvapit své kamarády novým drinkem. Z následujících tipů si určitě vyberete.

 

Česneková bruschetta s rajčaty

Co potřebujete: 6 lžic Česnekového dressingu Spak, 600 g nejrůznějších odrůd rajčat, olivový olej, 2 stroužky česneku, drcený pepř, citronovou šťávu, špetku cukru, 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/, bylinky na ozdobu, bruschettu (chleba, olivový olej, česnek, sůl)

Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka česnekový dressing Spak a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s opečenou bruschettou potřenou česnekem, pokapanou olivovým olejem a posypanou solí. 


Jelínkova meruňková zmrzlina

Co potřebujete: 250 g měkkých meruněk, 300 g cukru, 250 g bílého jogurtu, 0,5 l mléka, 0,5 l sladké smetany, Meruňkovici Rudolf Jelínek

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, přilijeme meruňkovici (dle chuti) a rozmixujeme. Do hlubší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, sladkou smetanu a rozmixované meruňky s meruňkovicí, vmícháme bílý jogurt a za častého míchání směs na mírném plamenu zahříváme – nesmí se vařit! Pak necháme vychladnout, přendáme do vhodné nádoby a za občasného promíchání zamrazíme.

 

Klasický portugalský Mazagran

Co potřebujete: plechovku Mazagrande, 60 ml tmavého rumu, plátky čerstvého citronu, led

Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychlazeným Mazagrande. Ozdobíme plátky čerstvého citronu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RUDOLF JELÍNEK je největší výrobce ovocných destilátů v České republice. Společnost vznikla v roce 1894. Dnes je členem skupiny R. JELÍNEK GROUP SE, která je největším světovým výrobcem ovocných destilátů. Mezi nejznámější produkty patří klasická bílá tříletá slivovice, košer destiláty nebo netradiční pálenky z trnky, moravské jaderničky či třešní. Výjimečným produktem v sortimentu je pak Vizovická slivovice, vyrobená ze švestek vypěstovaných ve vlastních sadech. Výroba, sídlo a sady společnosti se nachází ve Vizovicích. Na českém trhu RUDOLF JELÍNEK distribuuje také produkty Metelka, rum Stroh a St. James, vybrané produkty společnosti Fratelli Branca nebo bourbon Evan Williams. 

www.rjelinek.cz

Lukáš Jungbauer

Tel.: 724 729 773

E-mail: lukas(zavináč)doblogoo.cz

 
Stáhnout vizitku autora
 

 

© 2019 doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]