doblogoo

3 tipy pro letní osvěžení

doblogoo

Publikováno: 22. 06. 2017
Autor: Michaela Vaníčková

 

Stáhnout celou zprávu Tisknout zprávu Fotogalerie

 

 

Se stoupajícími teplotami se chutě na hutné omáčky a smažená jídla blíží bodu mrazu. Přichází čas na něco lehčího a také pořádně osvěžujícího! Nezáleží na tom, jestli hledáte inspiraci na večeři po horkém dni nebo chcete překvapit své kamarády novým drinkem. Z následujících tipů si určitě vyberete.

 

Česneková bruschetta s rajčaty

Co potřebujete: 6 lžic Česnekového dressingu Spak, 600 g nejrůznějších odrůd rajčat, olivový olej, 2 stroužky česneku, drcený pepř, citronovou šťávu, špetku cukru, 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/, bylinky na ozdobu, bruschettu (chleba, olivový olej, česnek, sůl)

Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka česnekový dressing Spak a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s opečenou bruschettou potřenou česnekem, pokapanou olivovým olejem a posypanou solí. 


Jelínkova meruňková zmrzlina

Co potřebujete: 250 g měkkých meruněk, 300 g cukru, 250 g bílého jogurtu, 0,5 l mléka, 0,5 l sladké smetany, Meruňkovici Rudolf Jelínek

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, přilijeme meruňkovici (dle chuti) a rozmixujeme. Do hlubší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, sladkou smetanu a rozmixované meruňky s meruňkovicí, vmícháme bílý jogurt a za častého míchání směs na mírném plamenu zahříváme – nesmí se vařit! Pak necháme vychladnout, přendáme do vhodné nádoby a za občasného promíchání zamrazíme.

 

Klasický portugalský Mazagran

Co potřebujete: plechovku Mazagrande, 60 ml tmavého rumu, plátky čerstvého citronu, led

Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychlazeným Mazagrande. Ozdobíme plátky čerstvého citronu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

doblogoo vzniklo v roce 2016 z touhy pečovat o klienty, kteří oceňují kvalitní komunikaci a osobní přístup. V doblogoo se přemýšlí srdcem a pracuje hlavou. Mezi klienty agentury patří například Electrolux, AEG, Albixon, Rudolf Jelínek, Inoutic, Climax, Spak a Hartmann – Rico. Projektově pracuje pro Tchibo, Budějovický Budvar, Volkswagen a Porsche ČR.

www.doblogoo.cz

Michaela Vaníčková

Tel.: 777 301 232

E-mail: michaela@doblogoo.cz

 
Stáhnout vizitku autora
 
Kam dál?
 
Pikantnosti pana Spaka
 

Pikantnosti pana Spaka

Spak

Publikováno: 30. 05. 2017

 

Více

 

 

© 2017 doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]