Škola začala, je to na beton!

Balakryl

04.09.2019

Michaela Čermáková

Dětem začal nový školní rok a někdy je potřeba odměnit je i během něj, aby měly motivaci do dalších prázdnin. Co si zkusit vyrobit betonová písmenka? Ať se pustíte do výroby sami nebo vám s ní vaši malí školáci pomohou, vytvoříte si dekoraci, kterou ani čas nezlomí.

Co budete potřebovat?

Hobby beton (najdete v každém hobby marketu nebo vybraných e-shopech)

Nádobu na rozmíchání betonu

Silikonovou formu na písmenka

Dřívko (třeba ze zmrzliny) a vodu

Balakryl UNI + malý štětec na zdobení

Jak postupovat?

Najdeme si pracovní místo, které zakryjeme ideálně igelitem, případně použijeme noviny. Do připravené nádoby nejdřív nasypeme beton, potom přidáváme postupně vodu. Konzistence by měla být jako hustší kaše, beton by měl držet svůj tvar, ale když s nádobou trochu zatřeseme, měl by se pomalu roztéct do stran.

Do písmenkové formy pak nalijeme beton a zarovnáme dřívkem. Nechtěný vzduch z písmenek dostaneme pryč tak, že s formou jemně a opakovaně zatřepeme nebo poklepeme o stůl.

Písmenka opatrně vytlačíme z formy nejdříve za jeden den. Můžeme si pomoci např. tupým předmětem. Potom necháme písmenka ještě pár dní odpočívat, aby měl beton šanci dobře vyschnout.

A nakonec si užijeme zábavu s dekorováním. My jsme použili vodou ředitelné krycí barvy Balakryl UNI. Pro podobné DIY projekty se skvěle hodí z několika důvodů: Jsou bez zápachu, rychle schnou, a dokonce mají atesty pro styk s potravinami a na dětské hračky.

Čas

1 hodina na betonování + 1 den schnutí + 1 hodina zdobení

Další tipy blogerky Martiny Kopecké můžeme najít na www.instagram.com/zalito_betonem/

U FOTOGRAFIÍ UVÁDĚJTE PROSÍM JAKO ZDROJ „Balakryl, Zalito betonem“. DĚKUJEME 🙂

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies