Vyplouváme! aneb Na co všechno se hodí lodní lak?

Bondex

26.04.2017

Markéta Rejmonová

Jaro začalo, krásné počasí láká k plánování dovolených. Dálky nás volají. A lodě – to je velká romantika. Kdo má nebo měl někdy dřevěnou loď, ať už kajutovou nebo „jen“ pramici, si ovšem dokáže představit, jakou práci dá ji po zimě pečlivě zkontrolovat a připravit na další sezónu.

Zvlášť pokud loď stála nějakou dobu na suchu, je třeba její vnější plášť zrenovovat. Nejprve ho musíme zbavit starých nátěrů elektrickou bruskou (pokud je to nutné, tak před broušením silné vrstvy starých nátěrů opálíme horkovzdušnou pistolí). Vnitřek lodi se obvykle napouští fermeží (lněným olejem). Na vnější plášť můžeme použít speciální lodní lak, např. Bondex lodní lak Regatta.

Účinnost lodního laku Regatta byla prověřena drsným skandinávským podnebím a mořem. Nátěr lodním lakem vykazuje extrémní odolnost proti vodě, slunci i větru. Tvoří tvrdý, trvanlivý, a přitom elastický povrch, který reaguje na změny dřevěného podkladu. Není tedy divu, že si rychle našel uplatnění i mimo kotvící mola.

Primárně je sice Regatta určena pro ošetření a údržbu všech druhů dřeva, zejména v exteriéru, ale vhodná je i pro nátěry dřevěných prvků ve vlhkém prostředí – nábytek v koupelně či ve sklepě. Zafixovat lodním lakem můžete i dnes tolik moderní šedou stěrku na stěnách sprchového koutu nebo veselé barvy svého zahradního domku či lavičky.

Regatta je transparentní lodní lak na alkydové bázi. Obsahuje UV blokátor a svým složením zajišťuje extrémní ochranu dřeva proti UV záření, dešti a větru. Je odolný vůči slané mořské vodě a běžným čisticím prostředkům. Výsledný nátěr zvýrazňuje texturu dřeva a dodává dřevu vysoce lesklý vzhled. Usnadňuje také údržbu povrchu.

BONDEX představuje více než stoletou skandinávskou zkušenost v oblasti ochrany a ošetření dřeva. Kromě olejů se pod značkou Bondex prodávají také lazury, vosky, laky a další přípravky pro ošetření dřeva, například odstraňovače starých nátěrů nebo čisticí prostředky na zašedlé dřevo. Jedná se o prémiovou značku, která je synonymem kvality, jednoduché aplikace a trvanlivosti. Značka Bondex patří pod křídla společnosti PPG.

https://bondex.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies