doblogoo

Vyzkoušejte originální recepty z pomazánek Lotus Biscoff

Lotus Bakeries

Publikováno: 12. 06. 2016
Autor: Markéta Rejmonová

 

Stáhnout celou zprávu Tisknout zprávu Fotogalerie

 

 

Pomazánky ze sušenek Lotus Biscoff přijdou vhod ke snídani, k odpolední svačině či jakou sladká tečka po obědě. Své místo však mají i v receptech na sladké i slané pokrmy. Inspirujte se a dobrou chuť!

 

Steak s karamelovou Lotus tapenádou

Doba přípravy: 45 min

Ingredience:

  • 150 g karamelové pomazánky Lotus Biscoff
  • 120 g strouhanky
  • špetka mletého kmínu
  • špetka mletého zázvoru
  • 15 g na jemně nasekané petrželky
  • 1-2 šalotky
  • 120 g másla
  • 500 g fazolových lusků
  • malinový ocet
  • 4 hovězí steaky
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Strouhanku, kmín, zázvor a petrželku smíchejte s pomazánkou Lotus Biscoff a vytvořte tapenádu.
  3. Nakrájejte najemno šalotku a smažte ji na pánvi na malém množství másla, až zesklovatí. Přidejte fazolové lusky a směs dále opékejte, dokud lusky nezačnou hnědnout. Zastříkněte malinovým octem, a pokud je třeba, přidejte trochu vody. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Zbytek másla rozpusťte na rozpálené pánvi a nechte ho lehce zhnědnout. Steaky osmažte zprudka po obou stranách dozlatova. Poté maso vyndejte z pánve a namažte ho tapenádou z pomazánky Lotus Biscoff.
  5. Steaky vložte do předehřáté trouby a pečte je dle své chuti – máte-li raději propečenější nebo krvavější maso. Mezitím zredukujte hovězí vývar na třetinu původního objemu. Vytvoříte tak základ omáčky.
  6. Oddělte asi třetinu šťávy, kterou maso při pečení pustilo a přidejte ji do vývaru, tj. základu omáčky, čímž zvýrazníte její chuť. Steaky nechte odpočinout pod alobalem.
  7. Steaky podávejte s omáčkou a fazolovými lusky. Jako příloha se k tomuto pokrmu se skvěle hodí zapečené brambory.

 

Lotus Biscoff karamelová pěna

Doba přípravy: 10 min, 2 hod.

Ingredience:

  • 200 g karamelové pomazánky Lotus Biscoff
  • 3 bílky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g karamelových sušenek Lotus Biscoff

 Postup:

  1. Karamelovou pomazánku Lotus Biscoff rozehřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 – 40 sekund a poté nechte zchladnout.
  2. Z bílků ušlehejte sníh a ze smetany šlehačku. Smíchejte opatrně sníh s roztavenou a vychladlou pomazánkou a poté přidejte i šlehačku a vše opět opatrně promíchejte.
  3. Vzniklou pěnu rozdělte do 6 sklenic a dejte ztuhnout do chladničky.
  4. Před podáváním pěnu ozdobte rozdrobenými sušenkami Lotus Biscoff.

 

Zmrzlina s mascarpone a karamelovou pomazánkou Lotus Biscoff

Doba přípravy: 30 min

Ingredience:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce mascarpone
  • 5 lžic karamelové pomazánky Lotus Biscoff
  • 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 120 g karamelových sušenek Lotus Biscoff

Postup:

  1. Ušlehejte šlehačku.
  2. Smíchejte mascarpone, karamelovou pomazánku Lotus Biscoff a moučkový cukr.
  3. Do směsi opatrně zapracujte šlehačku.
  4. Rozdrolte karamelové sušenky Lotus Biscoff a přidejte je do směsi.
  5. Směsí pak naplňte obdélníkovou nejlépe silikonovou nebo klasickou dortovou formu, do které nejdříve dejte potravinářskou fólii (lépe se vám pak bude zmrzlina vyndavat.)
  6. Naplněnou formu překryjte potravinářskou fólií a nechte ji přes noc ztuhnout v mrazáku.
  7. Zmrzlinu vyjměte z mrazáku cca 15 minut před podáváním a ozdobte ji rozdrolenými sušenkami Lotus Biscoff.
 

 
 
Fotogalerie
 
 
Lotus Biscoff karamelová pěna
Stáhnout galeriiStáhnout foto
 
 
Lotus Biscoff karamelová pěna
Steak s karamelovou Lotus tapenádou
Zmrzlina s mascarpone a karamelovou pomazánkou Lotus Biscoff
 
 
 
Lotus Biscoff karamelová pěna
 
Steak s karamelovou Lotus tapenádou
 
Zmrzlina s mascarpone a karamelovou pomazánkou Lotus Biscoff
 
 
Lotus Biscoff karamelová pěnaSteak s karamelovou Lotus tapenádouZmrzlina s mascarpone a karamelovou pomazánkou Lotus Biscoff
 
 

Společnost Lotus Bakeries se zaměřuje na autentické speciality ze světa sušenek a dortů: karamelizované sušenky, perník, dortové speciality, vafle a perníčky. Lotus Bakeries se sídlem v Belgii je dynamická, mezinárodně orientovaná společnost s výrobními závody v Belgii, Nizozemsku, Francii a Švédsku, prodejními organizacemi v 10 evropských zemích, USA, Hong Kongu, Číně, Jižní Koreji, Chile a oddělením vývozu pro další země. Společnost Lotus Bakeries se svými více než 1 280 zaměstnanci vyrábí a prodává vysoce kvalitní a oblíbené výrobky pod značkami Lotus, Peijnenburg a Annas. Díky zachování zdravé rovnováhy mezi tradicí a inovací nabízí Lotus Bakeries svým zákazníkům jedinečnou škálu výrobků.

www.lotusbakeries.cz

Markéta Rejmonová

Tel.: 739 547 358

E-mail: marketa@doblogoo.cz

 
Stáhnout vizitku autora
 

 

© 2017 doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]