doblogoo

Zavařování v multifunkční parní troubě Electrolux krok za krokem

Electrolux

Publikováno: 04. 06. 2018
Autor: Lucie Krejbichová

 

Stáhnout celou zprávu Tisknout zprávu Fotogalerie

 

 

Letní měsíce jsou ve znamení hojnosti ovoce a zeleniny v zahradách i na trzích. Každá správná hospodyňka pak v zimě nedá dopustit na vlastní zásoby zavařenin. Zkuste letos něco nového a připravte si kompot nebo marmeládu v multifunkční parní troubě Electrolux.

 

Díky páře odhalíte skutečný chuťový potenciál potravin, které běžně konzumujete. Příprava pokrmů v multifunkční parní troubě Electrolux vždy zvýrazní přirozenou chuť každé ingredience. Vaření v páře navíc uchovává všechny vitaminy, stopové prvky i živiny potravin. Pokrmy pak není třeba výrazně solit či kořenit, dokonce není potřeba ani přidávat tuky. Pára vylepší každou surovinu a je skvělým pomocníkem dokonce i při zavařování.

Speciální program na zavařování najdete u multifunkčních parních trub Electrolux přímo v menu v podnabídce Speciality.

Když se dáte do zavařování, vždy umístěte plech na pečení na nejnižší možnou polohu roštu. Do něj nalijte půl litru vody a postavte sklenice. Tímto malým trikem bude v troubě ideální vlhkost. Zavařovací sklenice naplňte rovnoměrně a pečlivě je uzavřete. Vkládejte je tak, aby se žádné navzájem nedotýkaly.

Důležité je používat pouze sklenice k zavařování určené. Nepoužívejte však sklenice se šroubovacím nebo bajonetovým uzávěrem. Všechny sklenice by také měly být stejné velikosti.

Měkké ovoce jako jsou jahody, borůvky nebo maliny zavařujte při teplotě 160-170 °C po dobu 35-45 minut od doby, kdy začne tekutina ve sklenicích perlit.

Stejně tak připravujte i peckoviny jako hrušky, švestky nebo kdoule. Jediným rozdílem je to, že po 35-45 minutách od začátku perlení snížíte teplotu multifukční parní trouby Electrolux na 100 °C. Zavařeniny pak necháte po dobu 10-15 minut mírně dojít.

Většinu nejběžnějších druhů zeleniny, jako je mrkev, okurka, kedlubna, hrášek a chřest je potřeba zavařovat v parní troubě déle než ovoce. Sklenice s nakládanou zeleninou nechte v troubě při teplotě 160-170 °C po dobu jedné hodiny. Mrkev a všechny druhy nakládané zeleniny nechte poté v troubě při 100 °C po dobu 10 minut ještě dojít. Kedlubny, hrášek a chřest nechte o dalších 10 minut déle.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Společnost Electrolux je největším světovým výrobcem domácích a profesionálních spotřebičů. Staví na své dlouholeté znalosti potřeb zákazníků a díky spolupráci s profesionály přináší důmyslně navržená, inovativní a udržitelná řešení. Mezi výrobky společnosti Electrolux patří chladničky, trouby, sporáky, varné desky, myčky nádobí, pračky, vysavače, klimatizace a malé domácí spotřebiče. Pod svými značkami AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Anova a Westinghouse prodá více než 60 milionů spotřebičů zákazníkům z více než 150 zemí světa. V roce 2017 dosáhly tržby společnosti Electrolux hodnoty 122 miliard SEK a společnost zaměstnávala 56 000 zaměstnanců.

Více informací na: www.aeg.cz, www.electrolux.cz, www.zanussi.cz, www.electroluxgroup.com či sociálních sítích Facebook Electrolux Česká republika

 

Lucie Krejbichová

Tel.: 602 359 328

E-mail: lucie(zavináč)doblogoo.cz

 
Stáhnout vizitku autora
 

 

© 2019 doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]