Kostky s písmenky jsou vrženy

Balakryl

23.10.2018

Michaela Čermáková

Ať už máte doma předškoláka nebo prvňáčka, seznamování s písmenky se dá udělat hodně zábavné. Mrkněte třeba na tento tip od MARK DESIGN.

Co budete potřebovat?

Dřevěné kostky 5 x 5 x 5 cm – seženete na internetu nebo stačí zajít za nejbližším truhlářem.

Dřevěná písmenka – MARK DESIGN si sice nechávají u místní reklamní agentury vyřezávat plexisklová, ale překližková (koupená také na internetu) udělají stejnou službu.

Brusný papír nebo houbičku

Barvy na dřevo – Balakryl UNI mat – lze zakoupit v 18 již z výroby namíchaných odstínech, nebo si v tónovacích centrech Balakryl můžete nechat namíchat jeden z 20 000 barevných odstínů. My jsme použili mentolovou (S 1040-B70G), nebesky modrou (S 1050-R90B), pastelově šedou (0101) a růžovou (S 0540-R30B). Barvy Balakryl mají navíc atest pro použití na dětské hračky, takže z okusování mladším sourozencem nemusíte mít obavy. 

Lepidlo na dřevo

Jak postupovat?

Kostky nejprve do hladka zbrousíme, aby nikde nekoukaly třísky a povrch byl příjemný do ruky. Kostky i písmenka natřeme vybranými barvami. Obvykle stačí jedna, případně dvě vrstvy. Mezi vrstvami necháme nátěr zaschnout cca 4 hodiny. A pak už zbývá jen písmenka přilepit kvalitním lepidlem na dřevo, aby neodpadávala.

Čas

Pokud nepočítáme čas na zasychání barvy, byly všechny kostky na obrázcích hotové za 75 minut.

U FOTOGRAFIÍ UVÁDĚJTE PROSÍM JAKO AUTORA MARK DESIGN. DĚKUJEME 🙂

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies