Učicí věž pro malé kuchaře

Balakryl

26.02.2019

Michaela Čermáková

Nebaví vás trávit dlouhé hodiny v kuchyni o samotě? Nebojte se tam pouštět své děti už od útlého věku. Vaši předškoláci či školáci se tak naučí zručnosti a v kuchyni si společně užijete více zábavy. Mrkněte třeba na tip od Be Mark.

Co budete potřebovat?

Stoličky – ideálně Bekväm a Oddvar z Ikea, případně jiné podobných rozměrů a tvarů.

Brusný papír nebo houbičku

Barvy na dřevo – Balakryl UNI mat – lze zakoupit v 18 již z výroby namíchaných odstínech, nebo si v tónovacích centrech Dům barev můžete nechat namíchat jeden z 20 000 barevných odstínů. My jsme použili klasickou bílou a černou pro imitaci zebřího vzoru. Barvy Balakryl mají navíc atest pro použití na dětské hračky.

Štětec na natírání

Vrtačku, šroubky

Jak postupovat?

Nejprve nesmontované stoličky zkontrolujeme a připravíme si všechny potřeby pro montáž i natírání. Všechny díly stoliček lehce zbrousíme brusnou houbičkou, aby barva lépe přilnula k povrchu, a natřeme pak libovolným odstínem Balakryl UNI. První nátěr necháme zaschnout cca 4 hodiny a poté ho znovu lehce přebrousíme. Dvě vrstvy by měly stačit, pro světlejší odstíny můžeme případně přistoupit i ke třetímu nátěru. Až všechny části stoliček zaschnou (cca 4 hodiny mezi jednotlivými nátěry), můžeme si zavolat na pomoc s montáží malé i velké pomocníky.

Stoličky poskládáme podle návodu jen s tím rozdílem, že vrchní díl (nosnou desku) stoličky Oddvar přivrtáme k nohám stoličky Bekväm. Než se pustíme do vrtání a smontování obou stoliček dohromady, přeměříme si rozměry. Pak už jen navrtáme díry a obě stoličky pomocí šroubků spojíme v jednu „učicí věž“.

Čas

Za jeden den byste měli mít hotovo. 🙂

U FOTOGRAFIÍ UVÁDĚJTE PROSÍM JAKO AUTORA Be Mark. DĚKUJEME! 🙂

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies