Vánoční dekorace se Šárkou Prágerovou – staré sáňky je škoda vyhodit

Balakryl

02.10.2017

Michaela Čermáková

Našli jste na půdě staré sáňky, ale jsou už tak sežrané červotočem, že by nikoho neunesly? Rozhodně nevyhazovat! Červotoč se dávno odstěhoval a ze sáněk velmi snadno a rychle vytvoříte krásnou vánoční dekoraci, která může navíc posloužit i jako stolek na květináč nebo polička či botník. 

Co budete potřebovat?

Staré sáňky

Barvy na dřevo – Balakryl UNI mat červená

Plochý štětec

(Podložku na natírání pro ochranu podlahy)

Jak postupovat?

Sáňky důkladně očistíme od prachu a pavučin, pokud jsou na nich viditelné zbytky starých nátěrů, musíme povrch přebrousit brusným papírem či houbičkou a opět odstranit prach. Pak už se můžeme pustit do natírání. Vzhledem k tomu, že jde o staré nevzhledné dřevo, je dobré vybrat si barvu, která opravdu dobře kryje, případně provést i druhý a třetí nátěr, dokud nejsme s výsledným vzhledem spokojeni. My jsme použili červený Balakryl UNI mat v jedné vrstvě a ne příliš široký plochý štětec.

Čas

Sáňky byly ze všech stran důkladně natřené za 30 minut.

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies