Salát Nicoise s tuňákem

Mylord Premium

22.04.2024

Lucie Krejbichová

Tuňák je zdrojem nejen kvalitních bílkovin, ale i vitamínu A, D, B, železa, vápníku, draslíku, selenu, jódu a hlavně omega-3 a omega-6 mastných kyselin, a proto Mylord Premium doporučuje například steaky z tuňáka žlutoploutvého, ze kterých se dá připravit výborný salát Nicoise. Nechte se přenést jeho chutí do francouzského Nice, odkud pochází, a vychutnejte si tu nejlepší kvalitu s tuňákem Mylord Premium.

SALÁT NICOISE S TUŇÁKEM

2 porce

Příprava: 60 minut

Ingredience na salát:

  • 2 steaky z tuňáka Mylord Premium
  • 800 g uvařených brambor (Grenaille)
  • 200 g zelených fazolek
  • 100 g zeleného chřestu
  • 8 křepelčích vajíček
  • 14 cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 4 hrsti čerstvé rukoly
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Ingredience na francouzskou zálivku:

  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička šťávy z limetky
  • 1 hrst nasekaného oregana
  • sůl a pepř

Příprava:

1. Steaky z tuňáka nechte dopředu povolit. Brambory uvařte i se slupkou do měkka. Fazolky spolu s chřestem krátce povařte, asi 2 minuty. Poté rychle zchlaďte v ledové vodě (ideálně s ledem). Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo, stačí 2 až 3 minuty. Zchlaďte a oloupejte.

2. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenká kolečka. Cherry rajčátka, brambory a křepelčí vajíčka jen přepulte. Chřest a fazolky ještě rozkrojte. Steaky z tuňáka potřete olivovým olejem, posypte troškou soli a pepře.

3. Rozpalte gril a lehce ho potřete olivovým olejem. Brambůrky spolu s fazolkami a chřestem krátce ogrilujte. Steaky z tuňáka grilujte z každé strany 2 minuty. Ještě je můžete dochutit solí a pepřem.

4. Připravte si francouzskou zálivku. Všechny ingredience dejte do misky a metličkou vyšlehejte. Podle potřeby dochuťte případně medem, solí a pepřem. Grilované brambory přidejte do misky k zálivce a opatrně je v ní obalte. Přendejte je na servírovací talíř. Přidejte fazolky s chřestem, rajčátka, cibuli, vajíčka, rukolu, a nakonec i steaky z tuňáka. Ještě zakapejte zálivkou a podávejte.

TIP: Do salátu Nicoise můžete přidat i olivy nebo kapary. 

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies