Překvapte svého domácího mazlíčka. Vyrobte mu nové obydlí!

Primalex

09.10.2024

Barbora Blahnová

Jádrem spokojeného domova je pohodlí, obzvlášť s příchodem chladných dnů. Dopřejte komfort i svým psím či kočičím členům domácnosti. Vyrobte jim pelíšek z dřevěné bedýnky, který se stane jejich oblíbeným útočištěm.

Projekt zvířecí domov

Výrobu příbytku pro domácího mazlíčka zvládne i kutil začátečník. Základ tvoří bedýnka z čistého dřeva, jejíž rozměry zvolte podle velikosti vašeho chlupatého přítele. Pokud vám doma zrovna žádná nepřebývá, koupíte ji na internetu nebo v obchodech s nábytkem a bytovými doplňky. Dále budete potřebovat brusnou houbu, 4 nábytkové nohy, akuvrtačku, Primalex Silnovrstvou lazuru (odstín dub), plochý štětec (vel. 2″), pracovní rukavice, pilku, dřevěné lišty, kladivo a hřebíčky.

Vyvrtejte otvory pro nohy

Bedýnku nejprve ze všech stran lehce zbruste a následně omeťte od prachu. Povrch musí být dále suchý a zbavený všech nečistot, pryskyřice a mastnoty. Na jedné z delších bočních stran si v rozích vyznačte místa pro nohy. Vyvrtejte celkem 4 otvory a zahlaďte je pomocí brusné houby. Dřevěné lišty pak nařežte na 4–5 kratších kusů. Jejich délka musí být stejná jako šířka bedýnky.

Bedýnku natřete lazurou

Silnovrstvou lazuru před použitím pečlivě promíchejte, aby na dně nezůstala usazenina. Nanášejte ji pomocí měkkého štětce ve směru vláken dřeva. Štětec přitom stačí ponořit vždy jen do jedné třetiny. Tímto způsobem natřete bedýnku ze všech stran včetně vnitřních stěn. Po zaschnutí první vrstvy (cca 7 hodin) povrch lehce zdrsněte pomocí brusné houby a aplikujte další nátěr. Lazurou natřete také dřevěné lišty a nohy.

NÁŠ TIP: Primalex Silnovrstvá lazura je určena k venkovním i vnitřním nátěrům dřeva. Na jeho povrchu vytváří průhledný ochranný a vysoce pružný film, který zvýší pevnost dřeva, barevně zvýrazní jeho přirozenou kresbu a dlouhodobě ho chrání před vnějšími vlivy včetně UV záření. Navíc se snadno nanáší i na svislé plochy.

Boudo, kdo v tobě přebývá?

Po zaschnutí všech vrstev nátěru do vyvrtaných otvorů našroubujte nábytkové nohy. Pomocí kladívka a malých hřebíčků pak zhruba do poloviny otvoru bedýnky natlučte dřevěné lišty, které v boudě vytvoří ideální soukromí. Nechte mezi nimi přitom vždy mezeru (cca na šířku jedné lišty). Hotový pelíšek postavte na podlahu a dejte do něj svému mazlíčkovi polštářek, deku a jeho oblíbené hračky.

VIDEONÁVOD: Jak vyrobit boudu pro domácího mazlíčka

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies