PIKANTNÍ TRESKA S KUSKUSEM

Mylord Premium

14.07.2025

Lucie Krejbichová

Kdo říká, že Halloween musí být jen o sladkostech? Tento svátek je ideální pro různé kulinářské experimenty, ve kterých se meze nekladou. Tak proč nevyzkoušet třeba netradiční pokrm z ryby? 

Pikantní treska s kuskusem je skvělým příkladem, jak spojit vynikající chutě a atmosféru Halloweenu. Aby byl váš pokrm dokonalý, využijte filé z aljašské tresky Mylord Premium. Ryba je lahodná a má výbornou strukturu i výživové hodnoty, takže si na jídle pochutnáte a zároveň načerpáte potřebné živiny. 

2 porce

Příprava: 45 minut

INGREDIENCE NA TRESKU:

  • 2 filé z aljašské tresky Mylord Premium
  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 hrstka nasekané petrželky
  • 1 hrstka nasekaného koriandru
  • citron na zakápnutí
  • sůl a pepř

INGREDIENCE NA RUB:

  • 1 a ½ uzené papriky
  • 2 lžičky drcené sušené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • špetka kajenského pepře

INGREDIENCE NA KUSKUS:

  • 50 g kuskusu
  • 75 g kuřecího vývaru
  • 1 paprika
  • 10 cherry rajčátek
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Příprava: 

  1. Nejprve nechte filé z tresky povolit. Poté rybu osušte a připravte si rub z koření. Do misky dejte všechny suché ingredience a promíchejte je. 
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček si vyložte pečícím papírem. Tresku pokapejte olivovým olejem a ten po obou stranách rozetřete. Rybu ze všech stran obalte v rubu, přendejte do pekáčku a navrch zakápněte medem. Pečte asi 12 minut.
  3. Mezitím si připravte kuskus. Přibližně 10 minut jej nechte v rendlíku bobtnat s horkým vývarem. Nakrájejte papriku, rozpulte rajčátka a nasekejte jarní cibulku (zelenou část si nechte na ozdobu). 
  4. Na pánvi na olivovém oleji orestujte zeleninu, poté ji promíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Přendejte na talíř, ozdobte zelenou částí jarní cibulky a přidejte upečenou pikantní tresku. Ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte nasekanou petrželkou a koriandrem. Na závěr dochuťte šťávou z citronu. 

Dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies