Treska puttanesca

Mylord Premium

08.09.2025

Lucie Krejbichová

Treska obecně patří mezi nejchutnější ryby. Má málo tuku a je bohatá na různé živiny a minerály, díky čemuž je oblíbenou ingrediencí ve zdravé kuchyni. Aljašská treska Mylord Premium je lovena v čistých vodách severního Tichého oceánu, kde je díky přísnému systému kvót na výlov zajištěna její udržitelnost a obnova populace. Ledová voda, v níž tato ryba žije, jejímu sněhově bílému masu navíc dodává jedinečnou texturu a vynikající chuť.

Po výlovu je treska na lodi ihned filetována a zmrazena, což představuje nejlepší způsob, jak zachovat její čerstvost, strukturu a výživové hodnoty. Ve výrobě v České republice jsou tyto filety následně baleny do finálních výrobků, a to stále ve zmraženém stavu, abyste si mohli vychutnat rybu v té nejlepší kvalitě.

Ingredience:

  • 600 g aljašské tresky Mylord Premium
  • 3 stroužky česneku
  • 3 filety ančoviček
  • plechovka rajčat 
  • 0,5 lžičky sušeného oregana
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 100 g černých oliv
  • 2 lžíce kapary 
  • 0,5 hrnku bílého vína
  • sůl a pepř 
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka 

Příprava:

  1. Česnek nakrájejte na plátky. Do hluboké pánve nalijte 2-3 lžíce olivového oleje a orestujte česnek a filety ančoviček. Vše restujte zhruba minutu. Následně do pánve nalijte bílé víno a napůl ho nechte vyvařit.
  2. Do základu přidejte drcená rajčata, oregano, tymián a dochuťte solí. Omáčku 10 minut povařte a mezitím si rozehřejte troubu na 200 stupňů. Po deseti minutách do omáčky přidejte olivy, kapary a osolené kousky tresky.
  3. Pánev s treskou dejte do předehřáté trouby zhruba na 10 minut. Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou a můžete servírovat. 

Dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies