Další výrobek Daikin získal ocenění Red Dot

Daikin

14.05.2020

Markéta Rejmonová

Daikin Altherma HPC, konvektor tepelného čerpadla, získal cenu Red Dot 2020 v kategorii Produktový design (výrobků určených pro klimatizování nebo vytápění). Tento konvektor dokáže vytápět i chladit a jednoduše nahrazuje zastaralé radiátory. Lze ho také kombinovat s podlahovým vytápěním.

Pozn.: U fotografií prosím uvádějte jako zdroj Daikin.

Cenu Red Dot 2020 získala parapetní konvektorová jednotka Altherma HPC, ale v prodeji je také nástěnná a podhledová jednotka. Vybrat si tedy můžete design, který vám bude vyhovovat. Hloubka všech tří typů jednotek je pouhých 135 mm. Právě jejich nový a nadčasový vzhled i jednoduché ovládání jistě hrály roli při získání ocenění.

Partick Crombez, generální ředitel Daikin Europe Heating and Renewables, k tomu říká: „Je nám ctí získat ocenění Red Dot 2020. Dlouhodobě se snažíme nejen zjednodušit užívání a instalaci našich tepelných čerpadel, ale také vylepšit jejich vzhled, aby se hodily opravdu do každého interiéru. A to platí nejen pro naše hlavní produkty, kterými jsou tepelná čerpadla, ale i pro doplňková zařízení typu konvektorů. Všechny naše výrobky jsou výkonné, energeticky úsporné a přitom snižují emise skleníkových plynů z vytápění. Ve společnosti Daikin věříme, že pro udržitelnou budoucnost bude muset být tepelné čerpadlo nakonec instalováno v každém domě v Evropě. A právě tuto naši snahu nabídnout zákazníkům ekologickou a designovou alternativu pro vytápění ocenila porota udělením ocenění Red Dot 2020 v kategorii Produktový design.“

Red Dot je mezinárodní ocenění za design, které bylo poprvé uděleno v roce 1995. Má tři různé kategorie (Produktový design, Značky a komunikace, Koncepce designu). Vítězné produkty jsou vystaveny v muzeu designu Red Dot v Essenu v Německu. Letos bylo v kategorii Produktový design registrováno více než 6500 produktů ze 60 zemí. Tato kategorie se zaměřuje na ocenění nejlepších výrobků v daném roce (na chytré produkty, inovativní apod.). Vítěze vybírá 36členná mezinárodní odborná porota a Daikin Altherma HPC je letos mezi nimi. Od roku 2018 získává Daikin za své výrobky v oblasti vytápění tuto cenu každý rok!

Daikin je celosvětově významným výrobcem klimatizací, tepelných čerpadel a chladicích zařízení s přibližně 13 700 zaměstnanci a 14 hlavními výrobními závody (v Belgii, České republice, Německu, Itálii, Španělsku, Turecku, ve Velké Británii, Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii). Je také jedinou společností, která nabízí všechny kroky od vývoje technologií, výroby, prodeje a služeb souvisejících s řešením chlazení, vytápění, ventilace a chladírenství.

Společnost Daikin v České republice je součástí Daikin Airconditioning Central Europe, která je dceřinou společností Daikin Europe N.V. V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

https://www.daikin.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies