Jak si zjednodušit život? Být jako profesionál a začít vařit na indukci

Electrolux

18.01.2018

Lucie Krejbichová

Většina lidí k novinkám pociťuje silnou nedůvěru. Podobně je to i v případě indukčních varných desek, přestože jsou používány už více než 20 let. Pokud přecházíte na vaření na indukci až nyní, není potřeba se ničeho obávat.
V porovnání s plynem nebo sklokeramickou deskou je manipulace i samotné vaření jednodušší a bezpečnější. 

Ovládejte pouze dotykem

Díky zabudované elektronice je obsluha indukčních varných panelů mnohem pohodlnější. Na rozdíl od systému s otočnými knoflíky je dotykové ovládání rychlé. Pouze přes ikony +/– či přejetím prstu po ovládací škále nastavíte intenzitu ohřevu za několik málo sekund. Systém DirectAccess umožňuje intuitivní nastavení výkonu a ovládání každé zóny zvlášť pouhým dotykem prstu. Můžete tak nastavit skutečně intenzivní teplo, nebo jemný ohřev.

Nenechte se omezovat

Čtyři samostatné segmenty varné desky se mohou díky funkci FlexiBridge™ spojit do různě velkých celků a vytvořit tak velkou varnou plochu, jaká je zrovna potřeba. Propojením všech segmentů vznikne jedna velká s výjimečně rovnoměrným rozvodem tepla, která je ideální pro nadstandardně velké hrnce.

Modely varných desek Electrolux s funkcí FlexiBridge™: EHX8H10FBK EHX6455FHK EHX8575FHK.

Skvělým pomocníkem je i varná plocha FreeZone, u které lze říci, že přemýšlí za vás. Automaticky totiž detekuje velikost i tvar až tří různých nádob s třemi odlišnými teplotami.

Tu zachová, ať už nádobu přemístíte na varné ploše kamkoli. Naproti tomu v případě větších nádob, jakými jsou například grily Plancha, můžete plochu rozdělit a získat tak oblasti s rozdílnými teplotami.

Model varné desky Electrolux s funkcí FreeZone: EHX8H10FBK.

Vařte rychleji za kratší čas

Jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou je u vaření na indukčního vaření nezbytné myslet, je výrazně rychlejší ohřev. Pomůže vám tak vyčarovat lahodné pokrmy za kratší dobu. Přesné nastavení teploty podle aktuální potřeby navíc zamezuje plýtvání energií, což se pozitivně odrazí i ve vašem vyúčtování za elektřinu.

Pokud redukujete omáčku nebo na pánvi opékáte maso, příprava vyžaduje překotné změny teploty. Tehdy využijete funkci PowerSlide®, která celý proces výrazně usnadní. Stačí jednoduše přesunout pánev z intenzivnější zóny ohřevu do té mírnější. Plně se tak můžete soustředit pouze na chuť pokrmu a nezatěžovat se nastavováním varné desky.

Modely varných desek Electrolux s funkcí PowerSlide®: EHX8H10FBK EHX8575FHK EHX6455FHK / EHH9967FOZ.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies