Krevety v tempuře

Mylord Premium

05.02.2025

Lucie Krejbichová

Krevety se čím dál více objevují na našich talířích, a to díky své delikátní chuti, univerzálnosti a jednoduché přípravě. Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny. Jsou známé svou intenzivní červenou barvou, která pochází z jejich stravy – mořských řas bohatých na astaxhantin. Díky krunýři se dají připravit přímo na grilu, aniž by maso ztratilo svou šťavnatost, a tak si při vaření vždy zachovají svou plnou chuť a vláčnost.

Ať už krevety použijete do exotických pokrmů nebo jako luxusní přílohu, jejich jemná chuť si najde místo v každé kuchyni. Nechte se inspirovat například receptem na krevety v tempuře, které budou skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky.

2 porce

Příprava: 30 minut

INGREDIENCE NA KREVETY:

  • 8 ks divokých krevet Mylord Premium (13/15)
  • 5 cm zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 100 ml bílého vína
  • sůl a pepř

INGREDIENCE NA TEMPURU:

  • 20 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 3 g prášku do pečiva
  • 3 bílky
  • 25 g vody
  • 80 g slunečnicového oleje + olej na smažení

INGREDIENCE NA MAJONÉZU:

  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sweet chilli omáčky
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Krevety oloupejte, osušte a přendejte do mísy. Přidejte k nim jarní cibulku a na menší kousky nakrájený a oloupaný zázvor. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Vše promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat. 
  2. Mezitím si připravte tempuru. Bílky oddělte od žloutků. Všechny suché ingredience promíchejte v míse a poté přilijte vodu a olej. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte bílky. 
  3. Olej na smažení rozehřejte v hlubší pánvi nebo rendlíku (ideálně na teplotu 150 stupňů). Oleje by mělo být tolik, aby v něm při smažení mohly krevety plavat.
  4. Krevety osušte od marinády a obalte v těstíčku. Zhruba 3 minuty smažte dozlatova. 
  5. Krevety v tempuře podávejte s domácí majonézou – smíchejte sweet chilli omáčku, nasekaný koriandr a poté směs dochuťte solí a pepřem.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies