Krevety se čím dál více objevují na našich talířích, a to díky své delikátní chuti, univerzálnosti a jednoduché přípravě. Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny. Jsou známé svou intenzivní červenou barvou, která pochází z jejich stravy – mořských řas bohatých na astaxhantin. Díky krunýři se dají připravit přímo na grilu, aniž by maso ztratilo svou šťavnatost, a tak si při vaření vždy zachovají svou plnou chuť a vláčnost.
Ať už krevety použijete do exotických pokrmů nebo jako luxusní přílohu, jejich jemná chuť si najde místo v každé kuchyni. Nechte se inspirovat například receptem na krevety v tempuře, které budou skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky.
2 porce
Příprava: 30 minut
INGREDIENCE NA KREVETY:
- 8 ks divokých krevet Mylord Premium (13/15)
- 5 cm zázvoru
- 2 jarní cibulky
- 100 ml bílého vína
- sůl a pepř
INGREDIENCE NA TEMPURU:
- 20 g hladké mouky
- 30 g kukuřičného škrobu
- 3 g prášku do pečiva
- 3 bílky
- 25 g vody
- 80 g slunečnicového oleje + olej na smažení
INGREDIENCE NA MAJONÉZU:
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce sweet chilli omáčky
- 1 hrst nasekaného koriandru
- sůl a pepř
Příprava:
- Krevety oloupejte, osušte a přendejte do mísy. Přidejte k nim jarní cibulku a na menší kousky nakrájený a oloupaný zázvor. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Vše promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat.
- Mezitím si připravte tempuru. Bílky oddělte od žloutků. Všechny suché ingredience promíchejte v míse a poté přilijte vodu a olej. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte bílky.
- Olej na smažení rozehřejte v hlubší pánvi nebo rendlíku (ideálně na teplotu 150 stupňů). Oleje by mělo být tolik, aby v něm při smažení mohly krevety plavat.
- Krevety osušte od marinády a obalte v těstíčku. Zhruba 3 minuty smažte dozlatova.
- Krevety v tempuře podávejte s domácí majonézou – smíchejte sweet chilli omáčku, nasekaný koriandr a poté směs dochuťte solí a pepřem.
Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.