Nebeská korespondence: DIY schránka na dopisy pro Ježíška

Primalex

04.10.2023

Barbora Blahnová

Kam vložit dopisy s vánočními přáními, aby je Ježíšek spolehlivě našel? Přece do speciální schránky! Navíc vám jistě bude připočteno k dobru, když ji společně s dětmi vlastnoručně vyrobíte a pěkně ozdobíte. Štědrovečerní nadílka díky tomu získá nový rozměr.

Co budete potřebovat

Dopisní schránku vyrobíte snadno z dárkové bedýnky na dvě lahve vína. Seženete ji ve vinotéce nebo na internetu. Má vysouvací zadní stranu a poutko, za níž schránku můžete pohodlně zavěsit. Dále si připravte rukavice, akuvrtačku se speciálním nástavcem zvaným sukovník (14 mm), metr, odlamovací nůž, tužku, tenký malířský štětec, plochý štětec (vel. 2″) a Primalex Vrchní barvu natónovanou do červeného (PPG1187-7) a bílého (PPG1001-1) odstínu.

Vyřízněte otvor na dopisy

Nejprve vyjměte vnitřní příčku, která od sebe měla původně oddělovat lahve, a bedýnku položte zadní stranou na pracovní desku. Zhruba v jedné třetině její delší strany si tužkou, asi 4 cm od obou okrajů, vyznačte křížek. V těchto místech pomocí sukovníku vyvrtejte otvory. Mezi nimi pak s použitím pravítka nebo metru zakreslete čáru, která vám bude označovat řez. Odlamovacím nožem následně vyřízněte otvor na vhazování dopisů. Jeho hrany zahlaďte brusnou houbou.

Schránku natřete vrchní barvou

Takto připravenou poštovní schránku natřete pololesklou Primalex Vrchní barvou, aby ji adresát neměl šanci přehlédnout. Nátěr si můžete nechat natónovat do tradiční červené nebo dalších, až 20 000 odstínů. Barvu nejprve pečlivě promíchejte a bedýnku natřete plochým štětcem ze všech stran ve 2 vrstvách.

NÁŠ TIP: Syntetická Primalex Vrchní barva je určena na dřevo a kov ve venkovním i vnitřním prostředí. Povrchy ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy včetně UV záření. K dostání je v lesklém, matném i pololesklém provedení.

Závěrečné dozdobení

Až obě vrstvy nátěru zcela zaschnou, ozdobte schránku zvoleným motivem. Namalujte třeba poštovní obálku, vánoční kometu, vločky nebo označte adresáta – „Ježíškovi“. Vzor si nejprve tužkou načrtněte. Poté ho pečlivě obtáhněte pomocí tenkého štětce a bílé vrchní barvy.

Hotovou poštovní schránku můžete zavěsit na dveře, okno nebo plot vašeho domu. Nebo se dohodněte se svými sousedy a umístěte ji na veřejné místo, aby se v ní nashromáždila dětská přání z celé vaší čtvrti či obce. A až vám děti odrostou, můžete schránku darovat třeba mateřské škole.

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies