Skelná vlákna a modulární systémy představují budoucnost PVC oken

Deceuninck

16.03.2020

Markéta Rejmonová

Výrobce PVC profilů a stavebních systémů Deceuninck připravil pro letošní stavební sezónu nové produkty. V první řadě jde o profilový systém Elegant, založený na univerzální modulární platformě iCOR. Další novinkou je technologie skelných vláken ThermoFibra, která společně s tepelnými výztuhami Forthex vytváří nejlépe fungující systém oken a dveří (včetně vstupních) na trhu PVC profilů bez použití standardní ocelové výztuhy.

iCOR

iCOR je modulární systém, který umožňuje kombinovat různé designy oken, různé produktové řady (které budou na této platformě založené) či různé technologie zpracování okenních a dveřních profilů. Různé stavební hloubky bude nyní možné osazovat různými typy křídel. iCOR je tedy maximálně flexibilní řešení, které navíc výrazně sníží složitost produktové nabídky a obchodním partnerům Deceuninck přinese úsporu prostoru a nákladů na skladování. 

ThermoFibra

ThermoFibra je úspěšná technologie, jejíž podstatou jsou skelná vlákna, která poskytují výjimečnou pevnost a zároveň dosahují nejlepších (= nejnižších) hodnot tepelné prostupnosti: Uf až 0,85 W/(m2K).  Díky výztužím Forthex v rámech a technologii ThermoFibra je už ocel v okenních profilech zcela zbytečná! Tím se významně sníží hmotnost finálních výrobků, což je velká úleva při výrobě a následné manipulaci i montáži – zejména u dnes tolik oblíbených velkoformátových oken.

Další výhodou je i zrychlení procesu výroby. Není třeba ocel řezat nebo ji během montáže šroubovat. Odpadá i skladování a doprava výztuží. Tím se snižují náklady na dopravu a logistiku.

Elegant

PVC profilový systém pro okna a dveře Elegant má výjimečně nízký koeficient tepelné prostupnosti rámem Uf = 0,93 W/m2K. Se stavební hloubkou 76 mm dokáže tento šestikomorový profil uspokojit požadavek každého zákazníka. Pro další zvýšení tepelné a zvukové izolace i ochrany proti vloupání je možné profil osadit extrémně silným zasklením o tloušťce 70 mm. Systém je dostupný v provedení s rovným i předsazeným křídlem.

Okenní křídla jsou navržena tak, aby umožňovala použití technologie lepených skel. Díky tomu je možné realizovat prvky nadstandardních rozměrů a zároveň dosáhnout odolnosti proti vloupání třídy RC2.

Profilový systém Elegant (s kompletní nabídkou oken a dveří pro vestavnou hloubku 76 mm) a technologie ThermoFibra (pro systém Elegant) tvoří vlajkovou loď flotily produktů výrobce Deceuninck.

Minimalistický design profilu Elegant těží z nové technologie ThermoFibra i po vizuální stránce. Pohledová exteriérová hrana se díky tomu může ještě snížit z 9 na 7 mm! Materiál je přitom plně recyklovatelný. Skelná vlákna se od PVC separují přímo ve vlastní recyklační lince Deceuninck, v belgickém Diksmuide. Potřebné úpravy strojního vybavení pro práci s těmito profily jsou na straně zákazníků společnosti Deceuninck (dodavatelů oken) minimální.

Vchodové dveře Elegant

Kromě okenních profilů je už profilový systém Elegant dostupný i pro vchodové dveře (od května 2020), a to ve dvou variantách – se standardní ocelovou výztuhou a bez ní, tedy s využitím technologie ThermoFibra.

Použití technologie ThermoFibra u vchodových dveří vede k podstatnému zvýšení hodnoty tepelné izolace, je tak možné dosáhnout hodnoty Uf = 0,97 W/m2K. Vynechání výztužné komory z konstrukčně technického hlediska umožňuje navíc výrazné zlepšení tuhosti profilu a torzní stability v důsledku vyššího počtu přepážek.

Ve srovnání s vchodovými dveřmi Elegant s ocelovou výztuží je možné snížit hmotnost stejného prvku až o 39 %. U obou variant vchodových dveří Elegant lze realizovat stejné velikosti prvků, až do 2,5 m. Ve variantě vchodových dveří Elegant bez technologie ThermoFibra se pro lepší stabilitu a torzní tuhost používá v rámu a křídle speciálně tvarovaná ocelová výztuž s tloušťkou stěny 2,0 mm. Rohy profilu vyztužené speciální svařitelnou spojkou dále zvyšují stabilitu a odolnost proti deformaci.

Ploché hliníkové prahy brání průniku vzduchu a přívalovému dešti. Tepelně oddělený práh zajišťuje bezpečné utěsnění vchodových dveří. Kromě toho lze využít tzv. padací prahy. Pro obě varianty vchodových dveří jsou rovněž k dispozici nulové prahy.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies