Nová klimatizační jednotka Daikin Emura s luxusním designem

Daikin

04.04.2022

Markéta Rejmonová

Třetí generace jednotek Daikin Emura přichází s novým designem. Cílí na zákazníky, kteří od svých domácích spotřebičů neočekávají pouze bezchybnou funkčnost, ale také chtějí, aby vybavení domácnosti odráželo jejich vlastní styl a estetické cítění.

„Nástěnná klimatizační jednotka je vždycky vidět. Jsem ale přesvědčen, že může v interiéru fungovat i jako designový prvek,” uvádí designér Hiroyasu Kosuge, který stojí za novou řadou jednotek Daikin Emura. Snaha vyvolat nezapomenutelný dojem je však patrná nejen na vnitřní jednotce, ale také na novém designu jednotky vnější i vzhledu dálkového ovládání.

Ladné křivky

Třetí generace jednotek Daikin Emura je k dispozici ve třech barvách – matně bílé, stříbrné a matně černé. Křivky předního i zadního panelu vytváří stíny, které zdůrazňují tvar jednotky a současně skrývají její ventilátor. Hru stínů pomáhá ještě více rozehrát pohyblivý přední panel.

Zaoblený vzhled se promítl i do nového dálkového ovládání, které je nyní jednodušší a uživatelsky přívětivější. Navíc je dostupné ve stejných třech barvách jako jednotky.

Inteligentní a krásná

Přestože základním prvkem jednotky Daikin Emura je design, nabízí tato klimatizační jednotka vyráběná v Evropě také řadu vlastností a funkcí, které vyhoví potřebám moderních spotřebitelů.

Úprava vzduchu: Kvalita vzduchu v interiéru se zejména v posledních letech stala důležitým tématem. Designéři nové řady jednotek Daikin Emura proto využili také unikátní technologii Daikin Flash Streamer, která zachycuje škodlivé látky, jako jsou viry a bakterie, alergeny nebo pachové částice, a rozkládá je. Ke zlepšení kvality vzduchu přispívá i soustava filtrů – titanový deodorizační filtr, stříbrný filtr pro odstraňování alergenů i standardní prachový filtr.

Inteligentní ovládání: Uživatelé nové řady jednotek Daikin Emura mohou ovládat své jednotky dálkovým ovladačem nebo prostřednictvím chytrých domácích asistentů (například Google Assistant nebo Amazon Alexa). Aplikace Onecta od společnosti Daikin jim rovněž umožňuje nastavovat pro jednotky konkrétní programy, regulovat teplotu a provozní režim a získat přístup ke zprávám o spotřebě energie.

Sofistikovaný průtok vzduchu: Speciálně navržené klapky využívají tzv. Coanda efektu a zajišťují tak maximální dosah proudu vzduchu i ve větších místnostech. Inteligentní snímač teploty kontroluje přítomnost osob v místnosti i teplotu vzduchu a signalizuje jednotce, aby buď nasměrovala proud vzduchu mimo osoby v místnosti, nebo do částí místnosti s nerovnoměrnou teplotou.

Důraz na ochranu životního prostředí

Energetická účinnost: Jednotka Daikin Emura je navržena tak, aby po celý rok podávala maximální výkon a poskytovala komfort v každém ročním období. Zároveň splňuje třídu sezónní účinnosti A+++ v režimu vytápění i chlazení, což vede k menšímu dopadu na životní prostředí i nižším účtům za energii.

Použití chladiva R-32: Chladivo R-32 je v našem oboru známé díky svému nízkému potenciálu globálního oteplování (GWP), vysoké účinnosti i snazší možnosti opětovného použití (při zachování a zlepšení standardů stanovených předchozími generacemi chladiv). 

Nová jednotka Daikin Emura je dostupná ve všech vlajkových prodejnách společnosti Daikin i u všech jejích partnerů ve střední a východní Evropě od dubna 2022. Pokud se chcete s jednotkou Daikin Emura seznámit blíže a virtuálně se podívat, jak by vypadala právě ve vaší domácnosti, stáhněte si aplikaci Daikin 3D.

Další informace najdete na webu: https://www.daikin.cz/cs_cz/skupiny-vyrobku/klimatizace/daikinemura.html

Autorská práva na obrázky: Daikin Europe

Daikin je celosvětově významným výrobcem klimatizací, tepelných čerpadel a chladicích zařízení s přibližně 13 700 zaměstnanci a 14 hlavními výrobními závody (v Belgii, České republice, Německu, Itálii, Španělsku, Turecku, ve Velké Británii, Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii). Je také jedinou společností, která nabízí všechny kroky od vývoje technologií, výroby, prodeje a služeb souvisejících s řešením chlazení, vytápění, ventilace a chladírenství.

Společnost Daikin v České republice je součástí Daikin Airconditioning Central Europe, která je dceřinou společností Daikin Europe N.V. V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

https://www.daikin.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies