Nové, spolehlivé vysokoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT

Daikin

30.03.2020

Markéta Rejmonová

Vysokoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT představuje spojení nejmodernějších technologií, které zajišťují nízké provozní náklady, tichý chod, ekologicky šetrný provoz, zároveň dostatečný výkon, uživatelský komfort a spolehlivost i v extrémních klimatických podmínkách. 

Pozn.: U fotografií prosím uvádějte jako zdroj Daikin.

Ideální pro rekonstrukce

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT je výjimečné zejména díky speciálnímu kompresoru. Na jeho vývoji spolupracovala společnost Daikin Europe s vývojovým střediskem Daikin Technology and Innovation Centre v Japonsku. „Vyspělý kompresor s plynulou regulací výkonu je navržen speciálně pro vytápění, dodává vodu o teplotě 70 °C i při venkovní teplotě -15 °C. Čerpadlo tak dokáže nahradit tradiční kotel a umožňuje připojení na stávající topné rozvody bez nutnosti jakýchkoliv dalších změn vytápěcího systému. Díky tomu je Altherma 3 H HT vhodná nejen pro novostavby, ale zejména pro rekonstrukce,“ vysvětluje Vladimír Macháček, zodpovědný za oblast prodeje residenčních výrobků ze společnosti Daikin.

Dalším specifikem tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 H HT je skutečnost, že dokáže pracovat i v tuhých mrazech. Dostatečný topný výkon a ohřev teplé vody totiž zajistí i při venkovních teplotách vzduchu do -28 °C, a navíc i při této teplotě dokáže vyrobit vodu o teplotě 65 °C bez pomoci záložního elektrického zdroje! Venkovní jednotka je přitom kompatibilní se třemi jednotkami vnitřními, díky nimž může zařízení zajišťovat nejen vytápění a teplou užitkovou vodu, ale i chlazení. Záleží jen na potřebách uživatele.

TIP: Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT disponuje také intuitivním ovládáním a možností řízení na dálku přes wi-fi.

Ekologické i tiché

Vysokoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT je také jedno z prvních, které pro svůj provoz používá chladivo R-32. Jde o energeticky účinnější chladivo, které má zároveň významně nižší vliv na životní prostředí oproti běžnému chladivu R-410A.

Důležitým parametrem u klimatizací i tepelných čerpadel je jejich hlučnost. Pokud čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT běží v režimu standardní hlučnosti, hladina akustického tlaku venkovní jednotky ve vzdálenosti 3 m je 38 dBA, takže bez problémů vyhoví předpisům na hlučnost a požadavkům stavebních úřadů. Ve standardním režimu můžeme hluk čerpadla (38 dBA) přirovnat k ptačímu zpěvu. V tichém režimu se akustický tlak snižuje na 35 dBA, což odpovídá např. šepotu v knihovně či relativním tichu v obsazeném kině. „Velmi nízkou hlučnost zajišťuje jednak třívrstvá izolace mezi spodní a vibrační deskou, která absorbuje a izoluje hluk z běžícího kompresoru, jednak ventilátor větších rozměrů. Ten zlepšuje cirkulaci vzduchu, což rovněž přispívá k tichému provozu,“ dodává Vladimír Macháček.

Oceněné za design

Ještě v jednom ohledu je Daikin Altherma 3 H HT mimořádná. Na rozdíl od jiných produktů tohoto typu si jeho konstruktéři dali kromě technických vlastností záležet i na designu venkovní jednotky. Tu charakterizuje atraktivní přední deska a čisté linie, díky nimž Daikin Altherma 3 H HT snadno zapadne do různých prostředí. Design výrobku dokonce zaujal i odbornou porotu v prestižní soutěži – venkovní jednotky se pyšní oceněními iF Design Award 2019 a Red Dot Design Award 2019, vnitřní jednotky byly oceněny už v roce 2018.

TIP: Důkazem spolehlivosti produktu Daikin Altherma 3 H HT je i skutečnost, že výrobce poskytuje na tento produkt záruku 7 let. 

Daikin je celosvětově významným výrobcem klimatizací, tepelných čerpadel a chladicích zařízení s přibližně 13 700 zaměstnanci a 14 hlavními výrobními závody (v Belgii, České republice, Německu, Itálii, Španělsku, Turecku, ve Velké Británii, Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii). Je také jedinou společností, která nabízí všechny kroky od vývoje technologií, výroby, prodeje a služeb souvisejících s řešením chlazení, vytápění, ventilace a chladírenství.

Společnost Daikin v České republice je součástí Daikin Airconditioning Central Europe, která je dceřinou společností Daikin Europe N.V. V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

https://www.daikin.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies