Od chaty po mrakodrap. Terasy Twinson vydrží všechno

Deceuninck

16.04.2024

Markéta Rejmonová

Dřevoplastové terasy jsou vhodnou alternativou především pro ty, kdo obdivují dřevo, ale přitom nemají čas na jeho řádnou údržbu. Bez ní však dřevo rychle ztrácí svůj pů-vodní vzhled a také se významně zkracuje jeho životnost. Dřevoplast je naproti tomu prakticky bezúdržbový materiál. A ten kvalitní vydrží bez zásahů (broušení či nátěrů) desítky let. Belgický výrobce Deceuninck dává na své dřevoplastové terasy Twinson zá-ruku 25 let. Položit je přitom můžete opravdu kamkoliv.

Terasy Twinson se hodí k tradičním venkovským i moderním stavbám. Představují svým vzhledem a odolností alternativu k terasám z tvrdého tropického dřeva. Zároveň jsou alternativou ekologičtější, protože na jejich výrobu se používá recyklované PVC a dřevo z evropských borovicových lesů s udržitelným hospodařením (PEFC certifikací). V těchto lesích se nikdy nevytěží více dřeva, než tam za rok vyroste.

Twinson můžete klidně kombinovat s fasádním obkladem z přírodního dřeva. Až dřevo zešedne, bude krásně ladit s terasou. Nechcete čekat? Pak jej můžete využít i jako provětrávaný fasádní obklad Twinson Premium.

Velký rezidenční komplex Hafencity v Hamburku zdobí oblé balkony s terasami Character Massive. Masivní prkna Twinson se totiž dají tvarovat stejně jako dřevo. Jsou však bezúdržbové, a navíc mají i protipožární certifikaci BROOF (t1), a je tedy možné pokládat je nejen na balkony, ale i na střechy či schodiště. U střech a balkonů je samozřejmostí plovoucí pokládka, která nenaruší hydroizolaci.

Twinson snese vysokou zátěž. Nosnost má z dřevoplastů dostupných na trhu dokonce nejvyšší (1 400 kg/m2), ale je tím myšlena i zátěž provozní. Proto se hodí na veřejná prostranství nebo do škol, kde po nich denně projdou desítky, možná stovky lidí.

Terasovým prknům Twinson nevadí ani stálý kontakt se slanou nebo chlorovanou vodou. Můžete jimi tedy s výhodou obložit bazén, zahradní jezírko nebo molo. Díky drážkovaní prkna nekloužou a mají také hygienický atest (pro materiály na výrobu dětských hraček). Do životního prostředí se z nich nic neuvolňuje.

Triiiple Tower ve Vídni s terasami Twinson řady Majestic Massive Pro (v odstínu č. 519 rustikálního dubu) na střeše. Je jedno, jestli ji instalujete u mořské hladiny, nebo vysoko v povětří. Terasa Twinson odolá vlivům počasí i UV záření a její barva se nezmění.

Majestic Massive Pro je řada teras Twinson s povrchovou úpravou prosti mastným skvrnám od jídla nebo opalovacích krémů. Zcela bezúdržbové terasy jsou ideální pro hotelové provozy a restaurace. Dokonce i v Alpách. Když nebudete uklízet sníh kovovým hrablem, vydrží terasa Twinson v perfektním stavu po mnoho let i v takto náročných podmínkách.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies