Oslavte International Gin & Tonic Day s top značkami od Pernod Ricard Czech Republic

Pernod Ricard Czech Republic

04.09.2024

Markéta Topolčányová

Ikonický koktejl Gin & Tonic slaví svůj den 19. října a Pernod Ricard Czech Republic při této příležitosti přináší tipy na ty nejlepší značky ginů ze svého portfolia spolu s doporučením na koktejly. Sáhněte po osvědčené klasice, jakou je londýnský suchý typ ginu Beefeater, nově i v nealkoholické variantě, nebo zvolte superprémiový italský gin Malfy, německý gin Monkey 47 či ultraprémiový japonský KI NO BI. Ať už si osvěžující drink namícháte doma nebo si ho objednáte v oblíbeném baru, oslavte tento den ve velkém stylu – vychutnejte si samotný život, přátelství a radost z jednoduchých věcí, mezi které patří i sklenka dokonale vyváženého ginu s osvěžujícím tonikem. International Gin & Tonic Day je ideální příležitostí objevovat nové chutě, experimentovat s různými kombinacemi a nechat se inspirovat světovými trendy v míchání koktejlů.

International Gin & Tonic Day vychází z dojemné a zároveň zábavné historky: vznikl jako pocta dámě Mary Edith Keyburn, vášnivé milovnici ginu s tonikem, která zemřela 19. října 2010 ve věku 95 let s oblíbeným drinkem v ruce. Na její přání ji blízcí tajně přinesli poslední sklenku tohoto koktejlu přímo do nemocnice. Od té doby slaví její rodina a přátelé 19. říjen jako International Gin & Tonic Day, aby si připomněli nejen Mary, ale i její lásku k tomuto nápoji a neotřelý smysl pro humor. Díky síle a dosahu sociálních sítí se tento den proměnil v mezinárodní oslavu jednoho z neoblíbenějších koktejlů na světě – ginu s tonikem.

Dnes se tento den slaví v mnoha zemích a stal se významnou příležitostí, jak si připomenout bohatou historii a celosvětovou popularitu koktejlu i napříč generacemi.

Po jakém ginu sáhnout? Jak perfektní Gin & Tonic namíchat?

„Úspěch spočívá právě v jednoduchosti, stačí pár ingrediencí. Kvalitní gin si žádá kvalitní tonik, protože špatně zvolený tonik může upozadit chuť samotného ginu. Poměr si pak namíchejte dle vlastní chuti a preferencí,“ radí Jirka Richter, Gin Ambassador společnosti Pernod Ricard Czech Republic. „Použijte také dostatečné množství ledu, které zaručí, že si drink udrží správnou teplotu a všechny chutě se lépe snoubí a skvěle vyniknou. Čím více kostek ledu do sklenice dáte, tím méně se drink naředí, ledové kostky navíc zachovají perlivost toniku a udrží citrusy či bylinky déle čerstvé a vizuálně atraktivní. Stručně řečeno, dostatečné množství ledu zajistí, že váš Gin & Tonic bude chutný, osvěžující a plný života,“ přidává své doporučení Jirka Richter.

Vyberte si gin z portfolia Pernod Ricard Czech Republic a oslavte mezinárodní den ginu s tonikem po svém!

Beefeater London Dry Gin

Tento klasický zástupce suchého typu ginů je známý pro svou výraznou chuť jalovce a citrusů. Produkuje se v srdci Londýna a patří mezi nejstarší a nejtradičnější giny vůbec. Podává se v kombinaci s klasickým tonikem i jeho ochucenou variantou spolu s plátkem citronu a pomeranče, které jsou součástí receptury.

Beefeater Peach & Raspberry

Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny ochucených ginů značky Beefeater. Při jeho výrobě se tvůrci nechali inspirovat původním portfoliem destilerie, kdy mezi jejich produkty patřily i ovocné likéry. Klasický Beefeater London Dry je tak obohacený o dokonalou šťavnatou chuť broskví spolu s lehkým nádechem malin. Pro kombinaci Gin & Tonic se doporučuje použít klasický tonik a drink dozdobit plátky čerstvé broskve a malinami.

Beefeater 0.0%

Nealkoholický Beefeater 0.0%, inspirovaný původním ginem Beefeater London Dry, si zachovává ikonický citronový a jalovcový profil. Je skvělou volbou, když nemůžete nebo nechcete konzumovat alkohol. Využijte příležitosti vychutnat si svůj oblíbený Gin & Tonic i v nealkoholické variantě. Ideální pár tvoří s klasickým tonikem.

Malfy Originale

Superprémiový italský gin využívá vysoce kvalitních ingrediencí, jako je italský jalovec a čistá pramenitá voda. Díky tomu zaručuje autentickou chuť, která se v drinku Gin & Tonic skvěle projeví. Malfy Originale má oproti jiným ginům jemnější a vyváženější chuť, což znamená, že se dobře snoubí s tonikem, aniž by ho přebila. Osloví tak zejména ty, kteří mají rádi Gin & Tonic s jemnějšími tóny. Ideální vložkou do drinku je plátek citrusu, třeba šťavnaté limety.

Malfy Rosa

Gin Malfy Rosa je ochucený sicilskými růžovými grapefruity a rebarborou, což mu dodává svěží, ovocný a jemně citrusový charakter. Tyto chuťové tóny jsou ve spojení s tonikem velmi výrazné a přidávají drinku neobvyklou a osvěžující dimenzi. Ovocné a citrusové tóny Malfy Rosa se výborně snoubí s klasickým i ochuceným tonikem. Drink pak oživte plátkem grepu a snítkou rozmarýnu, které zvýší jeho osvěžující charakter a dodají mu lehkost a eleganci.

Monkey 47

Prémiový německý gin Monkey 47 je vysoce ceněn znalci a příznivci ginu po celém světě. V kombinaci s tonikem si můžete dopřát luxusní a výjimečný nápoj, který vás svým charakterem a kvalitou rozhodně nezklame. Pokud hledáte gin, který povznese váš Gin & Tonic na vyšší úroveň díky své komplexnosti, kvalitě a vyváženosti, Monkey 47 je vynikající volbou. Tento gin vám poskytne nezapomenutelný a bohatý chuťový zážitek, který ocení i ti nejnáročnější milovníci ginu. Drink skvěle doladí grepová nebo citronová kůra.

McQueen & Violet Fog Ultraviolet Edition

Tento ručně vyráběný brazilský gin je proslulý svou neobvyklou kombinací 21 botanických složek včetně tropického ibišku a tmavých bobulí, což se odráží také na jeho typické sytě fialové barvě. Tyto složky dodávají ginu unikátní a komplexní chuťový profil, který se v mixu Gin & Tonic krásně rozvine a dodá mu květinové a ovocné tóny. V kombinaci s tonikem nebo citrusy navíc gin změní barvu, vytvoří tak neočekávaný a nezapomenutelný chuťový i vizuální zážitek.

KI NO BI

KI NO BI je japonský gin vyráběný s maximální péčí a důrazem na detail. Každá fáze výroby odráží tradiční japonskou řemeslnou práci, což se projevuje na jeho kvalitě a komplexnosti chutí. V Gin & Tonic koktejlu tyto nuance skvěle vyniknou. KI NO BI využívá unikátní japonské přírodní ingredience, jako je yuzu (japonský citrus), bambus, sanshō pepř, shiso a zelený čaj. Tyto složky dodávají ginu svěží, citrusové a jemně kořeněné tóny, které se v kombinaci se suchým tonikem nádherně rozvinou a nabídnou vám nevšední chuťový zážitek.

Plymouth

Plymouth gin má vyšší obsah alkoholu než některé standardní giny, což dodává nápoji sílu, aniž by byl příliš drsný. Tato kombinace síly a hladkosti zajistí, že váš Gin & Tonic bude mít plný a robustní chuťový profil. Plymouth gin má dlouhou historii sahající až do roku 1793 a dodnes se vyrábí dle původní receptury. Je to také jeden z mála ginů, které mají chráněné zeměpisné označení, což znamená, že se může vyrábět pouze v Plymouthu v Anglii. Nejlépe si ho vychutnáte v jednoduchém mixu s tonikem a plátkem citronu či limety.

Věděli jste, že…

historie ginu s tonikem sahá až do 18. století, kdy se tento koktejl stal symbolem britské koloniální éry? Britští vojáci sloužící v kolonizované Indii přilévali gin do toniku, aby zmírnili jeho hořkou pachuť. Tonik v té době totiž obsahoval velmi vysoké množství chininu a byl známý spíše jako účinný lék proti malárii. Když ho ale Britové naředili oblíbeným ginem, jeho chuť byla přijatelnější. Citrusy se v té době zase konzumovali jako prevence proti kurdějím a je tedy logické, že se vojáci rozhodli konzumovat svůj „lék“ na všechny neduhy své doby v jednom drinku. Jak poznamenal i samotný sir Winston Churchill: „Gin s tonikem zachránil více životů Angličanů než všichni britští lékaři.“ Spojení ginu s tonikem si svou popularitu drží dodnes, a to právě díky jednoduchosti a dokonale vyvážené chuti ginu s lehce nahořklým tonikem a svěží chutí citrusů.

Pernod Ricard Czech Republic vznikla v roce 2024 oddělením od společnosti Jan Becher Karlovarská Becherovka, která byla součástí skupiny Pernod Ricard od roku 1997. V tomto roce přidala do svého portfolia celosvětově známý tradiční český likér Becherovka, který celých 27 let úspěšně vedla.

Globální skupina Pernod Ricard v současnosti zaujímá druhé místo mezi světovými výrobci a prodejci vína a destilátů a nabízí 240 prémiových značek alkoholických nápojů ve více než 160 zemích světa s jasnou ambicí stát se lídrem ve svém oboru. Na českém trhu distribuuje více než 40 světových prémiových značek alkoholu. Patří k nim Ballantine´s, Jameson, Havana Club, Beefeater, Absolut, Chivas Regal, Martell, Olmeca, Malibu, Jacob´s Creek a další známé kvalitní lihoviny.

Společenská odpovědnost je jednou z hlavních oblastí firemní strategie Pernod Ricard Czech Republic. Společnost se významně podílí na osvětě zodpovědné konzumace a podporuje také projekty spojené s ochranou životního prostředí. Je členem Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) a Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Další informace o společnosti a značkách naleznete na stránkách www.pernod-ricard.cz.

https://www.pernod-ricard.cz/
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies