Plnou parou do pečení moučníků

Electrolux

04.08.2021

Lucie Krejbichová

Také jsou moučníky vaše nejoblíbenější součást jídla? A pokud jsou navíc doma a s láskou pečené, chutnají vždy o to více. Věděli jste ale, že vaše sladké řezy, ovocné buchty, koláče nebo bábovky k odpolední kávě budou ještě chutnější a nadýchanější, když k nim při pečení pustíte trochu páry? Stačí jen jedním tlačítkem aktivovat funkci SteamBake. Díky páře bude pečivo uvnitř vláčné 
a nadýchané a na povrchu krásně křupavé.

Pára dělá oblíbený moučník ještě vláčnější

Parní trouby Electrolux s unikátní technologií SteamBake posouvají úroveň pečení ke skutečné dokonalosti. Na začátku pečení se přidá k horkému vzduchu pára, která na pokrmech vytvoří křupavou kůrku, ale uvnitř zůstanou vláčné. Těsto vlivem páry krásně dokyne, a bude ještě nadýchanější. Suché teplo se pak postará o zlatavé dopečení.  

S tradičními a osvědčenými moučníky nikdy neuděláte chybu, ale pokud budete mít chuť překvapit své blízké nějakou sladkou novinkou, můžete se pustit plnou parou do pečení našeho receptu.

Čokoládový fondán s pistáciemi a vanilkovou zmrzlinou

Na přípravu budete potřebovat:

400 g hořké čokolády

400 g másla

360 g cukru

360 g mouky

8 vajec

nasekané pistácie

malá špetka soli

vanilková zmrzlina

Troubu vyhřejte na 170 °C na režim Pravý horký vzduch / PlusSteam. Čokoládu nalámejte na kostičky a rozpusťte s máslem ve vodní lázni. Vymíchejte v hladkou hmotu. 

Vejce vyklepněte do misky, přidejte cukr a sůl a krátce rozmixujte, dokud nevznikne jednolitá hmota. K ní přidejte mouku, rozpuštěnou čokoládovou hmotu a stále promíchávejte v mixéru na nízké otáčky. Na závěr ještě přisypte část nasekaných pistácií. 

Hmotu nalijte do připravených formiček do ¾ jejich výšky a pečte 8–9 minut (hmota ztuhne po stranách a nahoře, uprostřed bude tekutá). Podávejte se lžící vanilkové zmrzliny posypané nasekanými pistáciemi. 

Modely parních trub s funkcí SteamBake: EOD3H70X, EOD3H50TX, EOD3C50TX, EOD5C70X, EOD5H70X, EOD5C71X, KODGC70TX, KODEC75X, KODEH70X, KODEC75X, KODGH70TX

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies