Připravte se na pečení vánočních dobrot (nejen) s parními troubami 

Electrolux

23.11.2022

Lucie Krejbichová

Chladnější dny znamenají i více času stráveného při vyvařování a pečení chutných pokrmů. Nemluvě o Vánocích, během kterých na stole nesmí chybět koláče, cukroví či jiné dobroty. Šikovnými pomocníky budou v tomto období parní trouby Electrolux, se kterými je příprava jídla jednodušší, pomohou vám ho připravovat zdravějším způsobem a dodají mu lepší chuť.

Křehké a chutné dezerty díky použití páry

Ať už upřednostňujete moderní cukroví a dezerty jako je cheesecake, makronky či tartaletky, nebo zůstáváte věrni receptům našich babiček, na Vánoce je přímo žádoucí dopřát si lákavé koláčky či dezerty. Jejich příprava bude jednodušší i díky páře. Ta pomůže „vyrůst“ klasickým kynutým koláčům, ale postará se o vyváženou křehkost a vláčnost dezertů s čokoládou či pěnou z bílků. Na seznam vánočního pečení s parní troubou si můžete rovnou připsat i dezerty s ovocem, jejichž chuť bude díky páře výraznější a ovoce si navíc zachová více vitamínů. 

Obsluha multifunkčních parních trub Electrolux je velmi intuitivní a zvládnou ji i začátečníci, kteří se navíc mohou inspirovat recepty z kuchařek Electrolux navržených speciálně pro parní trouby. Funkce Steamify®, kterou nabízí multifunkční trouba 900 SteamPro nabízí navíc dokáže správné množství páry dávkovat za vás. Stačí zadat teplotu pečení, kterou obvykle používáte a trouba automaticky upraví nastavení, díky čemuž je jídlo připraveno v páře k dokonalosti, přesně tak, jak to máte rádi.

Připravte si domácí pečivo s křupavou kůrkou

Kdo řekl, že po použití páry nebudou vaše pokrmy křupavé? Právě naopak, technologie, kterou využívají parní trouby Electrolux SteamCrisp 700 se postará o to, že pečivo bude krásně vláčné a nadýchané zevnitř, ale zato s křupavou kůrkou na povrchu. Jednoduše tak zvládnete v pohodlí domova připravit kynuté koláče či domácí chlebíček, který bude s vánočním bramborovým salátem chutnat opravdu báječně. 

Pára pomůže s celým vánočním menu

Multifunkční parní trouby SteamPro® od Electrolux umožňují péct, dusit, vařit, nechat kynout těsto, zavařovat i sušit. Využít můžete také přípravu jídla pomocí techniky Sous-Vide, kterou využívají i světoví šéfkuchaři.  

Funkce páry kromě samotné přípravy jídel umožňuje také ohřívat hotové jídlo nebo talíře. A protože pára nepřenáší pachy, klidně můžete připravovat různá jídla na více úrovních trouby současně, díky čemuž bude příprava vánočního menu mnohem rychlejší. 

Pára zároveň dodá jídlům lepší chuť a pomůže vám je připravit zdravěji. Namísto smažení si štědrovečerní rybu můžete připravit v troubě s parním programem, čímž ušetříte množství kalorií a zachováte její strukturu. Zajímavou chuť dodá příprava v páře i pečenému masu či zelenině, ale klidně zvládnete napařit i knedlík. K tomu ještě vánoční cukroví a díky parní troubě můžete pohostit celou širokou rodinu!

Příprava v páře s inteligentními funkcemi

Dohled nad vším, co se ve vaší troubě děje, vám umožní i chytrá aplikace. Díky funkci konektivity můžete na dálku upravovat čas a teplotu trouby či úroveň páry. Zkontrolovat jídlo můžete také díky kameře CookView®, kterou nabízí trouba SteamPro® 900. Ta zobrazuje živý obraz na vašem mobilu, takže nemusíte kroužit kolem dvířek trouby, ale raději můžete věnovat pozornost vytváření lahodné omáčky nebo přílohy.  

K dokonalým výsledkům vám pomůže také teplotní sonda, která umožňuje monitorovat proces pečení měřením teploty uvnitř jídla. Dokonce vám sdělí, když bude jídlo upečené na požadovanou teplotu a zastaví pečení. Příprava jídel na svátky tak může být letos mnohem bezstarostnější.

Pára usnadní i čištění

Na páru se můžete spolehnout nejen při přípravě svátečních dobrot, ale také při následném čištění trouby. Multifunkční parní trouby dokáží díky čisticímu programu vyčistit vnitřní prostory trouby včetně roštu a obtížně přístupných míst jen za pomoci vody a octa – tuto směs stačí po skončení pečení nalít do nádobky na vodu. Po proběhnutí programu jen otřete vnitřní prostor a vaše trouba bude opět zářit čistotou, zatímco vy si budete vychutnávat výsledky vašeho pečení. 

Assistent pro domácí cukráře

Pokud se pustíte do svátečních sladkostí, dokonalých krémů a nadýchaného těsta, s kuchyňským robotem Electrolux Assistent bude příprava zábavná a snadná. Na různé druhy pečení se hodí tři typy všestranných nástavců na šlehání, míchání nebo hnětení. Robot dosahuje výkonu 1 200 W a má 10 stupňů rychlosti s osvětleným prostorem pro míchání. Součástí jsou dvě nerezové nádoby, které nabízí objem 2,9 l a 4,8 l. Technologie SoftEdgeBeater™ se speciálně tvarovanou špachtlí zaručí optimální promíchání surovin, ideálně nakynuté těsto třeba pro křupavý chléb zase připravíte se speciálním víkem PerfectRiseLid™. Bohaté příslušenství rozhodně potěší i špičkové cukráře. 

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies