První PVC okna dosluhují. Čím je nahradit? Profily Elegant Grando

Deceuninck

07.10.2022

Markéta Rejmonová

Je to už více než 30 let, kdy se u nás začala používat první plastová okna. Jejich tepelněizolační vlastnosti byly však výrazně horší než u dnešních oken s PVC profily. Výměnou oken se přitom dá uspořit až 30 % nákladů na vytápění domu. Okenní profily Elegant Grando se hodí do všech budov včetně těch starých, bez problémů totiž nahradí i okna dřevěná. Mají hodnoty tepelné prostupnosti vhodné i do pasivních staveb.

Grando je 84mm rovné křídlo (s oblými hranami a výraznou naléhávkou profilu), které je díky konceptu iCOR možné kombinovat s oběma obvyklými stavebními hloubkami rámů Elegant (76 a 84 mm). Právě proto je možné jím bez problémů nahradit všechny starší typy oken. Kromě nového okenního křídla Grando je v nabídce také balkónové a dveřní křídlo. Technologie lepení skel umožňuje výrobu velkých prosklených prvků. S větším množstvím světla vypadají interiéry hned prostornější.

Pokud jde o tepelnou izolaci profilu Elegant Grando, s klasickou ocelovou výztuhou v rámu je Uf = 0,93 W/m2K a se speciální tepelnou výztuhou Forthex dokonce 0,90 W/m2K. Obě hodnoty jsou v kombinaci s kvalitním zasklením dostatečné pro stavby v pasivním standardu.

Bohatá paleta 57 různých barev a struktur nabízí vzhled přírodního nebo lakovaného dřeva i klasického PVC okna v tradičních či moderních barvách. Dostupné fólie v odstínech šedé a antracitové zase věrně napodobují vzhled hliníku pro stavby v industriálním stylu.
V neposlední řadě lze Elegant Grando považovat za udržitelné řešení – profil je částečně vyrobený z kvalitního recyklovaného PVC a po skončení životnosti je celý výrobek opět 100% recyklovaný. Recyklací se totiž kvalita PVC nesnižuje, naopak! Díky opakovanému procesu zpracování je výsledný materiál pevnější. Navíc využitím 1 kg recyklátu se dostane do ovzduší o 2 kg méně emisí CO2 než při využití panenského PVC.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies