Rok plný pomoci a splněných přání díky společnosti Electrolux 

Electrolux

21.12.2022

Lucie Krejbichová

Společnost Electrolux klade velký důraz na společenskou odpovědnost, udržitelné jednání i na vizi udržitelného života, ke které si stanovila plány až do roku 2030. Společně s Diakonií již třetím rokem pomáhá dětem a dospělým, seniorům i lidem v různých životních situacích darováním úsporných spotřebičů. Ty nejen pomáhají k lepšímu životu klientům domovů a azylových domů Diakonie, ale navíc přispívají i k zodpovědnějšímu chování k naší planetě a jejím zdrojům. V roce 2022 Electrolux daroval 64 spotřebičů do 6 zařízení.

Zaměstnanecké výzvy pomohly darovat další ekologické spotřebiče

“Pro nás v Electroluxu je to velká čest pomáhat Diakonii a jejím klientům, pomoci jim vybavit jejich domovy Electrolux spotřebiči na různých místech po celé ČR a přispět tak ke zlepšení životů těch, kteří měli v životě méně štěstí. Při každém předávání spotřebičů doufáme, že rozjasníme jejich tváře, protože sdílená radost je to nejkrásnější na naší dlouhodobé spolupráci s Diakonií,“ sděluje Petra Kuníková, marketingová manažerka společnosti Electrolux.

Díky spolupráci s Diakonií mají zaměstnanci společnosti Electrolux možnost osobně se na konkrétní pomoci podílet. V rámci letošního projektu společenské odpovědnosti realizovali několik zaměstnaneckých výzev. Uspořádali vlastní firemní úklid ve spolupráci s projektem Ukliďme Česko a portálem pro životní prostředí enviweb.cz, darovali během mimořádné sbírky Krabice od bot balíčky pro děti z Ukrajiny nebo pomáhali vlastním pohybem při různých sportovních aktivitách, kdy splnili stanovené limity. Díky tomu mohli darovat další potřebné spotřebiče navíc.

 Krabice od bot a dopisy osamělým

Poslední výzva roku 2022 směřovala na pomoc těm, kteří nemají to štěstí trávit Vánoce v rodinném kruhu. Electrolux se zapojil do sbírky Krabice od bot darováním více než 50 krabic pro děti i dospělé. Zaměstnanci společnosti Electrolux se zapojili navíc do dobrovolnické pomoci a pomáhali v distribučním centru Diakonie s přijímáním dárků, jejich tříděním a nakládáním. 

V rámci poslední výzvy se pustili také do psaní dopisů osamělým seniorům, které obdržené dopisy často dojmou až k slzám. Mnozí si je čtou i několikrát, jiným je předčítají pracovníci domovů. 

Pomoc má mnoho tváří  

“V Diakonii bez rozdílu každoročně pomáháme dětem, seniorům, dospělým s postižením a všem lidem v různých životních situacích. Proto i drobný dárek či zdánlivá maličkost, kterou najdou v krabici od bot, může těmto lidem udělat obrovskou radost a přispět k jejich lepšímu životnímu pocitu, že i ve složité a nelehké životní situaci nejsou sami a zaslouží si být obdarováni,“ vysvětluje Zdeňka Sobotová, koordinátorka péče o dárce Diakonie ČCE.

Pomoc pro uprchlické centrum na Ukrajině

Společnost Electrolux se na začátku roku 2022 připojila také k vlně solidarity s nelehkou situací na Ukrajině a opět ve spolupráci s Diakonií zaslala humanitární pomoc pro uprchlické centrum v Užhorodu, které poskytuje azyl lidem, kteří se ze dne na den ocitli v tíživé životní situaci a byli nuceni opustit svoje domovy. Společně s finančním darem na místo putovala samozřejmě i řada potřebných domácích spotřebičů.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies