Rybí tacos

Mylord Premium

30.09.2024

Lucie Krejbichová

Aljašská treska je celosvětově druhý nejprodávanější a obecně jeden z nejchutnějších druhů ryb. Jedná se o rychle rostoucí rybu s pevným masem, která dorůstá délky až 80 cm. Díky tomu, že jsou filety z aljašské tresky Mylord Premium zmrazeny přímo na moři, zachovávají si svoji strukturu, chuť a výživové hodnoty. Nejjednodušší je připravit rybu na pánvi nebo v troubě, ale dá se zakomponovat i do méně obvyklých pokrmů. Pro zpestření vašeho jídelníčku nabízíme recept na rybí tacos.  

Suroviny:

  • 300 g aljašské tresky Mylord Premium
  • 1 lžička uzené papriky
  • špetka chilli
  • 1/3 lžičky sušeného česneku 
  • sůl 
  • olivový olej 
  • 1/4 červeného zelí
  • 1 avokádo 
  • 1-2 limetky 
  • koriandr nebo petrželka
  • 3 tortilly 

Na omáčku:

  • 120 g hustého bílého jogurtu 
  • 1-2 lžíce majonézy
  • chilli omáčka podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z půlky limetky
  • sůl 

Postup:

  1. Filé tresky necháme na talíři lehce povolit a poté ho osolíme, posypeme uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakapeme olivovým olejem. 
  2. Mezitím červené zelí nakrájíme na nudličky, lehce osolíme a rukama jemně promačkáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filé osmahneme z obou stran a dáme stranou.
  4. Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a šťávou z limetky.
  5. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a lžící vyloupneme, pokrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.
  6. Z každé tortilly vykrojíme dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečeme a pak hned ohneme.
  7. Takto připravené tacos postupně plníme: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijeme omáčkou, posypeme koriandrem a zakapeme šťávou z limetky.

Hotovo a dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies