Aljašská treska je celosvětově druhý nejprodávanější a obecně jeden z nejchutnějších druhů ryb. Jedná se o rychle rostoucí rybu s pevným masem, která dorůstá délky až 80 cm. Díky tomu, že jsou filety z aljašské tresky Mylord Premium zmrazeny přímo na moři, zachovávají si svoji strukturu, chuť a výživové hodnoty. Nejjednodušší je připravit rybu na pánvi nebo v troubě, ale dá se zakomponovat i do méně obvyklých pokrmů. Pro zpestření vašeho jídelníčku nabízíme recept na rybí tacos.
Suroviny:
- 300 g aljašské tresky Mylord Premium
- 1 lžička uzené papriky
- špetka chilli
- 1/3 lžičky sušeného česneku
- sůl
- olivový olej
- 1/4 červeného zelí
- 1 avokádo
- 1-2 limetky
- koriandr nebo petrželka
- 3 tortilly
Na omáčku:
- 120 g hustého bílého jogurtu
- 1-2 lžíce majonézy
- chilli omáčka podle chuti
- 1 stroužek česneku
- šťáva z půlky limetky
- sůl
Postup:
- Filé tresky necháme na talíři lehce povolit a poté ho osolíme, posypeme uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakapeme olivovým olejem.
- Mezitím červené zelí nakrájíme na nudličky, lehce osolíme a rukama jemně promačkáme.
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filé osmahneme z obou stran a dáme stranou.
- Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a šťávou z limetky.
- Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a lžící vyloupneme, pokrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.
- Z každé tortilly vykrojíme dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečeme a pak hned ohneme.
- Takto připravené tacos postupně plníme: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijeme omáčkou, posypeme koriandrem a zakapeme šťávou z limetky.
Hotovo a dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen