S indukčními varnými deskami bude vaření vždy rychlé, snadné a bezpečné

AEG

03.12.2021

Lucie Krejbichová

Výběr ideální varné desky nebývá spontánní záležitostí a většinou mu předchází srovnání plynových, sklokeramických a indukčních modelů, jejich benefitů, ale také nevýhod. Právě posledně jmenované jsou obecně skvělou volbou pro všechny, kteří hledají rychlá a inteligentní řešení. Kromě jednoduchého ovládání přesvědčí indukční varné desky AEG také svými speciálními funkcemi, které dávají vaření zcela nový rozměr.

Rychlé vaření s indukčními deskami

Indukční varné desky jsou spolehlivými kuchyňskými pomocníky, což ocení všichni, které lákají kulinářské experimenty. Jejich hlavní výhodou je totiž rychlost ohřevu, která bývá v porovnání s ostatními typy varných desek mnohem vyšší. Přechod od jemného přihřívání k intenzivnímu vaření trvá jen pár vteřin! Rychlost, která se s jejich používáním pojí však nesouvisí jen s časem přípravy jídla, ale také s okamžitou reakcí na pokyny, jako je změna teploty, či propojení varných zón, které lze ovládat opravdu rychle, snadno a intuitivně. 

Povrch indukční varné desky je kompatibilní pouze s vhodnými nádobami, které poznáte podle magnetické spodní části, kterou si můžete jednoduše otestovat. Pokud magnet drží na dně nádoby, je vhodná na indukci. Indukční technologie zahřívá hrnce a jídlo v nich, okolí varné nádoby však zůstává chladné, což zabraňuje připálení, přispívá k bezpečnosti a usnadňuje i následné čištění.

Indukční modely pro všechny kulinářské experimenty

Při výběru konkrétního modelu indukční desky je třeba vzít v úvahu, jaký typ jídel a jejich způsob přípravy budete používat nejčastěji. Indukční varné desky využívají stejnojmennou technologii, která rozezná bod varu a přizpůsobí tomu intenzitu ohřevu, díky čemuž vám nic nevykypí. Varné desky FlexiBridge® umožňují spojení dvou varných zón do jednoho celku, což vám umožní snadné vaření i s použitím velkých či speciálně tvarovaných hrnců a pánví. 

Pro precizní vaření vyžadující dodržování přesné teploty jsou ideální indukční modely SensePro® vybavené bezdrátovou teplotní sondou, která hlídá teplotu uvnitř jídla, modely SenseFry® zase udržují optimálně rozpálený povrch pánve. Intenzitu vaření lze regulovat také pomocí funkce PowerSlide®, která umožňuje nastavit varný stupeň jednoduchým posouváním nádoby po povrchu varné desky.

Indukční deska s funkcí Hob2Hood® sama ovládá odsávání par

Nenahraditelným pomocníkem je funkce Hob2Hood®, která dokáže inteligentně propojit varnou desku s odsavačem par a automaticky tak reguluje intenzitu ventilátoru podle intenzity vaření. Tato funkce je součástí mnoha modelů indukčních varných desek AEG.

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.aeg.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies