S omítkami Primalex vás změny klimatu nezaskočí

Primalex

03.07.2024

Barbora Blahnová

Žádá si fasáda vašeho domu novou omítku? Myslete o krok napřed a chraňte stěny před znečištěním, škodlivými organismy i extrémním počasím. Omítky Primalex Silicone a Primalex Siloxan vytváří povrch vysoce odolný vůči nepříznivým vnějším vlivům a zabraňují vzniku řas i plísní. Díky tomu zůstane fasáda dlouhodobě čistá a krásná. Vybírat navíc můžete z 1 000 barevných odstínů.

Roztíraná nebo rýhovaná?

Při výběru fasádní omítky hraje důležitou roli nejen její kvalita, ale také výsledný vzhled. Pastovité omítky se prodávají již připravené k aplikaci a probarvené do odstínu dle výběru ze vzorkovnice. Podle druhu pojiva je dělíme na akrylátové, silikátové či silikonové. K nejoblíbenějším patří silikonové omítky, které vynikají svou jednoduchou aplikací, pružností, paropropustností, snadnou čistitelností nebo vysokou odolností vůči povětrnostním vlivům. Dále je potřeba zvolit typ omítky podle požadované výsledné struktury. Zatímco roztíraná omítka se vytváří krouživými pohyby plastového hladítka, rýhované struktury dosáhneme přímočarými tahy. Rýhovaná omítka totiž obsahuje zrna, která při tažení vytváří charakteristické rýhy.

Odolný a samočistitelný povrch

S prémiovou roztíratelnou omítkou Primalex Silicone si fasáda domu zachová dlouhodobě čistý a reprezentativní vzhled. „Tato omítka na bázi silikonové emulze a organické disperze vytváří dekorativní strukturní vzhled (zrnitost 1,5 mm) a díky technologii EXTREME CLIMATE odolá i náročným klimatickým podmínkám. Navíc je samočistitelná – usazený prach a organické nečistoty se díky větru a dešti z omítky přirozeně samy odstraňují,“ vysvětluje Radek Kříž, technický poradce značky Primalex. Omítka Primalex Silicone také předchází vzniku řas a plísní, je paropropustná a vodoodpudivá.

Snižuje riziko popraskání

Speciální akrylátovou pastovitou omítku Primalex Siloxan lze vybírat v provedení pro roztíranou i rýhovanou strukturu (velikost zrna 1,5 mm nebo 2 mm). Obsahuje mikrovlákna a silikonová aditiva. Díky tomu se vyznačuje vysokou pružností a vodoodpudivostí. Zároveň však dobře propouští vodní páry. Tato omítka na bázi organické disperze chrání povrch před vznikem řas, plísní a odolá nepříznivým vlivům počasí včetně kyselých dešťů. Ty mají negativní dopad nejen na lesy, vodní zdroje či organismy, ale také na infrastrukturu včetně fasád. Omítka Primalex Siloxan je navíc snadno zpracovatelná. Dostupná je ve 2 nejoblíbenějších odstínech béžový písek a hnědý opál, nebo si ji můžete nechat natónovat do dalších více než 1 000 barevných odstínů podle vlastního přání.

Značka Primalex letos opět získala mezinárodní ocenění spolehlivosti, kvality a úspěchu Superbrands. Čeští spotřebitelé a porota expertů Brand Council ji vybrali z tisíců nominovaných značek. Primalex se tak řadí mezi nejlepší a nejsilnější ve svém oboru.

Příprava podkladu je základ

Aby si omítka zachovala své vlastnosti, dbejte na to, aby byl povrch vždy pevný, suchý, soudržný a zbavený všech nečistot. „U starších nebo nesoudržných povrchů je nutné podklad napenetrovat. Omítky pak aplikujeme na lepicí a stěrkové hmoty opatřené Primalex Univerzálním omítkovým základem, který výrazně zvyšuje přilnavost omítek, brání pronikání vody do podkladu a snižuje jeho savost,“ doplňuje Radek Kříž.

S omítkami Primalex vás změny klimatu nezaskočí

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies