Léto pro spoustu lidí znamená sluníčko, přísun čerstvé zeleniny ze zahrádky, posezení venku s přáteli a časté grilování s rodinou. Během léta se všichni snažíme v kuchyni trávit co nejméně času, a tak volíme jídla rychlá a jednoduchá na přípravu. Letní salát s krevetami je právě takový – velmi snadný a chutný recept, kterým okouzlíte rodinu či přátele.
Divoké krevety Mylord Premium se skvěle hodí na grilování. Jejich pevný krunýř je ochrání, takže se maso nespálí a neztratí na šťavnatosti. Stačí je včas vyndat z mrazáku a pak během chvilky vykouzlíte úsměv na tvářích všech strávníků.
Na salát budete potřebovat:
- 2 hrsti směsi listových salátů
- půlku salátové okurky
- 10 cherry rajčátek
- 1 mrkev
- 2 zelené cibulky
- půlku manga
- balení divokých krevet Mylord Premium
- 50 g pražených arašídů
- lístky máty nebo koriandru
Na zálivku:
- chilli papričku pokrájenou najemno
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- lžičku nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky cukru
- lžičku sezamového oleje
Postup:
- Do mísy dáme veškeré suroviny na zálivku a promícháme.
- Mezitím rozmražené krevety hodíme na gril a grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty.
- Do servírovací mísy dáme listy salátu, pokrájenou okurku, mrkev, rajčata, pokrájené mango, zelenou cibulku a lístky máty.
- Na zeleninu dáme grilované krevety a vše polijeme zálivkou a posypeme nasekanými arašídy.
Hotovo a dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s garden.and.kitchen.