Salát s krevetami

Mylord Premium

18.06.2024

Lucie Krejbichová

Léto pro spoustu lidí znamená sluníčko, přísun čerstvé zeleniny ze zahrádky, posezení venku s přáteli a časté grilování s rodinou. Během léta se všichni snažíme v kuchyni trávit co nejméně času, a tak volíme jídla rychlá a jednoduchá na přípravu. Letní salát s krevetami je právě takový – velmi snadný a chutný recept, kterým okouzlíte rodinu či přátele.

Divoké krevety Mylord Premium se skvěle hodí na grilování. Jejich pevný krunýř je ochrání, takže se maso nespálí a neztratí na šťavnatosti. Stačí je včas vyndat z mrazáku a pak během chvilky vykouzlíte úsměv na tvářích všech strávníků.

Na salát budete potřebovat:

  • 2 hrsti směsi listových salátů
  • půlku salátové okurky
  • 10 cherry rajčátek 
  • 1 mrkev 
  • 2 zelené cibulky
  • půlku manga 
  • balení divokých krevet Mylord Premium
  • 50 g pražených arašídů
  • lístky máty nebo koriandru

Na zálivku:

  • chilli papričku pokrájenou najemno 
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku 
  • 2 lžíce rybí omáčky 
  • 2 lžíce rýžového octa
  • lžičku nastrouhaného zázvoru 
  • 2 lžičky cukru
  • lžičku sezamového oleje 

Postup:

  1. Do mísy dáme veškeré suroviny na zálivku a promícháme.
  2. Mezitím rozmražené krevety hodíme na gril a grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty.
  3. Do servírovací mísy dáme listy salátu, pokrájenou okurku, mrkev, rajčata, pokrájené mango, zelenou cibulku a lístky máty.
  4. Na zeleninu dáme grilované krevety a vše polijeme zálivkou a posypeme nasekanými arašídy.

Hotovo a dobrou chuť!  

Připraveno ve spolupráci s garden.and.kitchen.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies