Společnost Deceuninck spouští Kalkulačku uhlíkové stopy pro firmy

Deceuninck

07.03.2024

Markéta Rejmonová

Udržitelnost nekončí na prahu vaší firmy. Svou roli totiž hraje celý hodnotový řetězec, od pořízení prvotních surovin až po konečný výrobek. A právě proto se společnost Deceuninck rozhodla pomoci svým obchodním partnerům, aby si dokázali lépe uvědomit dopady své podnikatelské činnosti na životní prostředí. Nová kalkulačka tak umožní výrobcům oken a instalačním firmám vypočítat uhlíkovou stopu, aby ji poté mohli začít systematicky snižovat.

U většiny společností se udržitelnost dostává na seznamu priorit stále výš, což je dobře, protože Evropská unie posiluje právní rámec v této oblasti. V roce 2023 EU zavedla směrnici o nefinančním reportování (CSRD), podle níž bude 50 000 podniků v EU do roku 2028 povinně podávat zprávy o udržitelnosti.

Deceuninck počítá svou uhlíkovou stopu od roku 2019 pomocí Greenhouse Gas Protocol, což je globální standardizovaný rámec. Díky tomuto systematickému přístupu a specializovanému investičnímu plánu je společnost Deceuninck schopna v průběhu let dosáhnout významného snížení své uhlíkové stopy.

Nyní společnost Deceuninck vyvinula Kalkulačku uhlíkové stopy (Deceuninck Carbon Calculator) pro firmy, aby i její zákazníci měli stejnou možnost. Pomocí tohoto nástroje si mohou výrobci oken a instalační firmy vypočítat své emise uhlíku ve stejném GHG protokolu. Intuitivní kalkulačka obsahuje informace o tom, jak údaje shromažďovat a vkládat. V několika krocích uživatelé vyplní data o spotřebě elektřiny a fosilních paliv, logistice, služebních cestách atd. Z nich pak nástroj vypočítá celkové emise uhlíku a vygeneruje souhrnnou zprávu. Výpočet lze provádět každý rok, což umožňuje sledovat změny v udržitelnosti firmy.

Společnost Deceuninck zpřístupnila Kalkulačku uhlíkové stopy od března. Zákazníkům budou k dispozici nejen další informace, ale také školení zaměřené na její používání.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies