Šťastné a zelené s ekologickými domácími pomocníky pod vánočním stromečkem

Electrolux

07.12.2022

Lucie Krejbichová

Výběr těch správných vánočních dárků je někdy těžkým oříškem. Pokud se však rozhodnete darovat něco praktického, moderního a ekologického, co navíc poslouží rovnou celé rodině, a to hned několik let, nemůžete udělat krok vedle. Takovými dárky mohou být domácí spotřebiče, které udělají radost a na které prach rozhodně padat nebude.

Ekologické dárky potěší několikanásobně 

Vhodně zvolený dárek poznáte podle toho, že udělá radost hned několikrát: poprvé potěší obdarovaného hned při rozbalování a později při každém jeho používání. Některé dárky dokážou udělat radost celé rodině. S našimi vánočními tipy od Electrolux jsme se snažili jít ještě dál a vybrat takové spotřebiče, které kromě toho udělají radost i naší planetě. Ať už jde o minimalizaci plastů v samotných spotřebičích nebo obalovém materiálu, snížení spotřeby elektrické energie nebo snahu o prodloužení životnosti jídla či oděvů, i malá pomoc se počítá. Vsaďte tyto Vánoce na ekologičtější varianty dárků i vy!

Pomocník pro čistší a ekologičtější domácnost

Nové tyčové vysavače Electrolux 800 potěší i ty, pro jejichž úklid není zrovna koníčkem. Díky jejich lehké konstrukci a ergonomickému tvaru s ruční jednotkou, která se uvolňuje stisknutím tlačítka na rukojeti, je manipulace s vysavačem naprosto jednoduchá. Vysokootáčkový motor s až 6krát vyšším výkonem se zase postará o to, že vysavač plynule odstraní prach z každého typu povrchu bez námahy. Pětistupňový filtrační systém odstraní až 99,99 % mikročástic prachu, takže během jednoho vysávání si doma vytvoříte čisté a zdravé prostředí. Všechny, které zajímá i ekologický rozměr spotřebiče jistě potěší to, že vysavač je částečně vyroben z recyklovaného plastu, při využití automatického režimu šetří elektrickou energii a díky modulárnímu systému a vyměnitelné baterii jej lze jednoduše opravit či vyměnit jen jednotlivé díly bez kompletní výměny spotřebiče. Samozřejmostí je také bezplastové balení s využitím jen nezbytného množství materiálu.

Ekologičtější péče o oblečení s pračkami a sušičkami Electrolux 

Zamýšleli jste se někdy nad tím, že na životnost oblečení má vliv i samotné praní či sušení? Šetrné programy praček a sušiček Electrolux jsou navrženy tak, aby oblíbeným kouskům oblečení poskytly péči přesně na míru a materiály díky tomu vydržely déle v tom nejlepším stavu. Pračky Electrolux série 700 s technologií SteamCare nabízejí možnost využívat parní program k osvěžení oblečení, které ještě není třeba prát. Tím zabraňují tomu, aby bylo oblečení zbytečně vystaveno vysokým teplotám, přičemž zároveň výrazně snižují i ​​spotřebu vody a energie. Sušičky Electrolux série 800 zase využívají technologii DelicateCare, která přizpůsobí teplotu a pohyb bubnu aktuální tkanině, aby poskytla oblečení tu správnou péči a oni se tak nesušili zbytečně dlouho.

Ekologičtější kuchyně bez zbytečného plýtvání 

Další možností, jak začít bez velké námahy žít o něco ekologičtěji, je snížení plýtvání potravinami. Tak jako u oblečení, i zde může být prvním krokem právě výběr vhodného domácího spotřebiče – v tomto případě chladničky 700 MultiFlow, která pomocí technologie DynamicAir zajišťuje udržování stabilní teploty uvnitř chladničky. Funguje na základě cirkulace chladného vzduchu, čímž chrání potraviny před vlivem kolísající teploty i při otevření dveří. Zásuvka s regulací vlhkosti se zase postará o to, aby zelenina vydržela déle čerstvá a chutná, a aby si bylinky zachovaly svoji svěžest a aroma. Díky správné úschově tak vydrží všechny potraviny déle čerstvé a vy se tak vyhnete zbytečnému vyhazování potravin.

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies