Suchý únor – snadné předsevzetí se CEDER’S

Ceder's

09.12.2020

Markéta Topolčányová

Zkoušíte si po Novém roce naordinovat měsíc abstinence? Ať už se do tradiční „suché výzvy“ pustíte hned v lednu, anebo v druhém, nejkratší měsíci v roce, určitě se setkáte se situací, kdy vám někdo z okolí alkohol nabídne. Po čem sáhnout, abyste neurazili, a přesto si vychutnali kvalitní a zajímavý nealko drink? Zkuste nealkoholický gin CEDER’S, alternativu s autentickou chutí.

Aleš Půta, Hemingway bar

Nejen ve světě, ale i u nás je stále patrnější trend uvědomělého pití. Nejedná se ale jen o jeden měsíc v roce, v podstatě kdykoliv během roku se setkáme s mnoha okamžiky, kdy si alkohol dát nemůžeme nebo prostě nechceme. Ať už naše rozhodnutí plyne z jakéhokoliv důvodu, stále více barů, restaurací a hospod má ve své nabídce nealkoholické koktejly s autentickou chutí, na kterou jsme zvyklí u alkoholických drinků. „Kategorie nealkoholických destilátů začala být ve světě populární a ohlasy jsou pozitivní i u nás v České republice,“ říká ke globálnímu fenoménu Aleš Půta, provozovatel pražského Hemingway baru. „Nealko destiláty ale nejsou pouze pro abstinenty. U nás v baru je pijí i lidé, kteří si už dali svůj jeden nebo dva alkoholické koktejly, chtějí zůstat, ale nechtějí pokračovat v konzumaci alkoholu ani pít jen minerálku. Proto volí z nabídky nealkoholických drinků. Ta už dneska, stejně jako ve světových barech, nemůže být postavena jen na virgin mojitu,“ upřesňuje Půta.

Jednou z posledních novinek na českém trhu je destilovaný nealkoholický alt-gin (alternative-gin) CEDER’S Crisp, který v sobě snoubí jedinečný styl, nedotčenou švédskou vodu a vzácné divoké byliny rostoucí v jihoafrickém pohoří Cederberg. Je určen všem, kteří dbají na zdravý životní styl, nechtějí nebo nemohou pít alkohol, anebo jen hledají lehký sofistikovaný nápoj či vhodnou nealkoholickou alternativu ke klasickému ginu s tonikem, aniž by museli slevit z kvality.

„Mám radost, že do mé ginové rodiny, kterou mám na starosti, přibyl právě CEDER’S. Jako alternativní gin bez alkoholu dokáže přinést radost z pití ginových drinků i lidem, kteří si nemůžou nebo nechtějí dovolit pít alkohol,“ komentuje novinku na českém trhu Jirka Richter, ambasador ginových značek v portfoliu Jan Becher Pernod Ricard. „Berte to jako možnost se nevyčlenit z party, když jdete na drink. Pít svůj oblíbený gin&tonic, když řídíte. Nebo prostě žít svůj zdravý životní styl bez kompromisů. To vše si můžete dopřát právě s ginem CEDER’S Crisp.“

CEDER’S Crips Fizz

Tip na long drink Crisp Fizz:

4 cl CEDER’S Crisp

2 cl bezového sirupu

1 cl čerstvé citronové šťávy

15 cl perlivé vody

spirála z citronové kůry

Postup: Celou sklenici naplňte ledem, postupně přidejte všechny suroviny a vše promíchejte lžičkou. Nakonec drink ozdobte zakroucenou citronovou kůrou.

Gin CEDER’S je ručně míchán, destilován a lahvován ve Švédsku. CEDER’S Crisp v sobě snoubí směs kořeněného jalovce, svěžího citrusu, uklidňujícího heřmánku a čerstvé okurky. Exotické jihoafrické byliny jsou, stejně jako ty klasické jednotlivě macerovány, destilovány a poté smíchány s křišťálově čistou švédskou vodou tak, aby vznikla vyvážená a věrná chuť klasického ginu, jen bez alkoholu. Dokonalá synergie a harmonie chutí vám umožní uniknout do jiného světa, navíc s čistou hlavou.

CEDER’S je 100% veganský, bezlepkový, bez cukru a v 50 ml se ukrývají pouze 4 kcal. CEEDER’S Crisp 0,5l zakoupíte na www.prestigeselection.cz za 499 Kč.

Design lahve i samotný název CEDER’S jsou inspirovány vším, co dělá gin CEDER’S ginem: jalovcem, exotickými bylinami, švédským designem, samotnými zakladateli a milovaným pohořím Cederberg. Začátkem roku 2017 objevili manželé Craig (původem z Jihoafrické republiky) a Maria (Švédka) v pohoří Cederberg ležícím na západním mysu Jihoafrické republiky kouzelné údolí, které je domovem mnoha zajímavých rostlin, jako je rooibos nebo buchu. Ty jsou již po celá staletí původními obyvateli jižní Afriky běžně používané. Údolí, které manželé už nyní dokonce spoluvlastní, je inspirovalo k destilování klasických bylin spolu s exotickými a ke smísení s čistou, nedotčenou švédskou vodou. Výsledkem tohoto procesu pak vzniká nealkoholický alt-gin (alternative-gin), který vám umožní uniknout z reality a nalézt ztracenou harmonii. Nyní je značka CEDER’S součástí mezinárodní skupiny Pernod Ricard.

https://ceders-alt-gin.com/
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies