Ti správní pomocníci pro jarní očistu

Electrolux

23.01.2019

Lucie Krejbichová

Zdravá a vyvážená strava plná vitamínů a dalších tělu prospěšných látek dokáže výrazně ovlivnit náš zdravotní stav. Při vaření bychom měli dbát na to, aby byla příprava co nejšetrnější a živiny se tak z potravin nevytrácely. Pozvěte si do kuchyně pár pomocníků, kteří vám práci ulehčí a všechny důležité složky potravy zachovají.

Stejné úsilí, které je věnováno hledání těch nejkvalitnějších surovin, musí být soustředěno i na jejich zpracovávání. Jedině tak z nich lze vytěžit opravdové maximum. Skutečným pomocníkem do každé domácnosti je stolní mixér Electrolux Explore 7. S jeho pomocí si vytvoříte zdravou snídani nebo svačinu v podobě osvěžujícího smoothie, které vám dodá potřebné vitamíny i energii.

Na přípravu smoothie budete potřebovat: 300 ml bílého jogurtu, 250 g malin, 40 g kiwi, 80 g banánů. Poté stačí pouze nádobu uzavřít, zvolit speciální přednastavený program pro přípravu smoothies a těšit se na výsledek. Nízkootáčkové mixování společně s 10° náklonem nádoby umožní individuální manipulaci s jednotlivými ingrediencemi. Zaslouží se tak o bezchybnou texturu i chuť.

Na oběd i večeři si pak připravte něco lehkého, ale výživného. Vaření v páře uchovává všechny vitaminy, stopové prvky, živiny i přirozenou chuť potravin. Pokrmy pak není třeba výrazně solit či kořenit, dokonce ani přidávat tuky. 

Pára si rozumí s každou potravinou. Multifunkční parní trouba Electrolux CombiSteam Deluxe, model EOB8857AAX, dokáže pomocí páry vylepšit každé jídlo. Příprava v páře zajistí, že budou jednotlivé ingredience chutnat přesně tak, jak mají.

Připravte si nutričně vyváženou dobrotu, která vám dodá hromadu energie – lososa se zeleninovým salátem a pošírovaným vejcem. Na jeho přípravu budete potřebovat: 600 g filetu z lososa, svazek rukoly, půl hlávky ledového salátu, 300 g cherry rajčat, 1 salátovou okurku, hrst černých oliv, 150 g mozzarelly, 4 vejce, 1 lžíce medu, 1 citron, extra panenský olivový olej, sůl a pepř.

Nejdříve si připravte vejce. Čtyři jakékoli mističky vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje. Fólii potřete olivovým olejem a do každé mističky vyklepněte vajíčko, osolte a fólii pečlivě zavažte kuchyňským provázkem.

Předehřejte si troubu na režim Vaření v páře 80 °C, teplotní sondu nastavte na 60 °C. Lososa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Filet potřete olivovým olejem, osolte a přendejte na plech s pečícím papírem. Do středu masa zapíchněte teplotní sondu, která si lososa ohlídá. Udržuje totiž uvnitř masa rovnoměrnou teplotu na požadovaném stupni. Vajíčka vyjměte z misek a položte je na plech k rybě.

Všechnu zeleninu omyjte, nakrájejte a promíchejte v míse. Z medu, citronové šťávy a 70 ml olivového oleje vyšlehejte hladký dresing, dochuťte solí a pepřem a smíchejte se salátem. Lososa po uvaření rozeberte na plátky. Vajíčka opatrně vyndejte z fólie. Salát naservírujte na talíř, přidejte porci lososa, pošírované vejce a na plátky nakrájenou mozzarellu. Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

A co se špinavým nádobím? Svěřte jej myčce Electrolux ESF8586ROX s technologií AirDry. Bez ohledu na to, co do myčky nádobí vložíte – od největších, nejšpinavějších hrnců a pánví až po nejkřehčí sklo – myčka RealLife® vždy zazáří vynikajícími výsledky. Skleněné nádoby i čepele mixéru Explore 7 lze mýt v myčce nádobí. Tělo mixéru pak stačí otřít vlhkým hadříkem. Plech, na kterém se připravoval losos, po vyjmutí příborové zásuvky bez obtíží vložíte do myčky a vyhnete se tak náročnému mytí v ruce.

Multifunkční parní trouba disponuje programem Čištění párou. Displej trouby vás sám upozorní, kdy je zapotřebí tento program zapnout.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies