Trendy vchodových dveří

Deceuninck

12.10.2023

Markéta Rejmonová

Trendy v prodejích vchodových dveří ukazují, že lidé preferují větší rozměry a nápadnější barvy než dříve, kladou důraz na bezpečnost i pohodlí.

Bezpečnost především

Kdo byl někdy už vykraden, dobře ví, že ztráta pocitu bezpečí je mnohem horší než ztráta cenností. Zloději se přitom do domů nebo bytů jinudy než oknem a dveřmi dostat nemohou. Proto se vyplatí myslet preventivně a zvolit si vchodové dveře odolné proti vloupání.
Profily Elegant od belgického výrobce Deceuninck mají vynikající vlastnosti, jsou kompatibilní se všemi typy bezpečnostního kování a bez problémů je možné z nich vyrobit vchodové dveře s bezpečnostní třídou RC2.
Zkouška pro tuto bezpečnostní třídu spočívá v tom, že se figurant snaží vší silou dveře otevřít s pomocí definovaných nástrojů, jako jsou např. šroubováky, kleště nebo klíny, a dveře tomuto náporu musí minimálně 3 minuty odolat. Dveře s bezpečnostní třídou RC2 jsou ideální pro většinu budov – mají integrovaný vícebodový bezpečnostní zámek, a poskytují tak zvýšenou ochranu.

Udržování tepla v domě

Energetická účinnost oken a dveří není v dnešní době z finančního hlediska a z hlediska udržitelnosti zanedbatelná. Pořád platí, že největší úniky tepla mají kromě nezateplené střechy na svědomí právě okna, a to až 25 %. U oken i u vchodových dveří záleží nejen na kvalitě výrobku, ale i na správné montáži. Tu bychom měli raději svěřit odborníkům.
Díky inovaci společnosti Deceuninck mohou být standardní profily s ocelovou výztuhou nahrazeny profily s dlouhými skelnými vlákny ThermoFibra určené pro křídla a tepelnou výztuhou Forthex v rámech. Díky tomu mají výjimečné tepelněizolační vlastnosti (Uf 1,0 W/m2K). Tyto profily je také možné kombinovat s různými tloušťkami výplní (až 69 mm) tak, aby byly zajištěny i požadavky na snížení hlučnosti.

Pro dlouhodobé bezproblémové používání

Dveře z PVC jsou vyrobeny ze špičkových materiálů, díky tomu se mohou pochlubit dlouhou životností. Společnost Deceuninck pečlivě testuje i odolnost svých profilů na 100 000 zavření, což odpovídá 20 letům používání.
Po delší době používání se u standardních vchodových dveří vlivem velké hmotnosti křídla může zhoršit jejich funkčnost. Vchodové dveře s profily křídla Elegant ThermoFibra jsou až o 39 % lehčí než běžné dveře s ocelovou výztuhou. Navíc konstrukce těchto profilů na bázi vazníku zaručuje optimální tuhost a stabilitu profilu, která umožňuje dodání dveří o výšce až 2,4 m bez nutnosti použít ocelovou výztuhu.

Stylový vzhled

Pokud jde o vzhled vašeho domu, nemusíte svou designérskou fantazii omezovat pouze na interiér. Obchodní partneři Deceuninck (dodavatelé oken a dveří) vám mohou nabídnout dveřní výplně z hliníku, skla nebo plastu, takže můžete vhodně kombinovat barvy a dekory, a vytvořit tak pro svůj domov jedinečný vzhled vchodových dveří.
K dispozici je 57 barevných variant, které se hodí k různým architektonickým stylům, a můžete si dokonce vybrat různé barvy pro vnitřní a vnější stranu vchodových dveří.
Deceuninck používá vysoce kvalitní a odolné povrchové fólie, které si zachovávají svou barvu a trvanlivost po celou dobu životnosti dveří, a to i při velkých výkyvech teplot a působení UV záření. PVC profily navíc nevyžadují žádnou speciální údržbu a lze je snadno čistit pouze vodou a šetrnými čisticími prostředky.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies