Treska obecně patří mezi nejchutnější ryby. Má málo tuku a je bohatá na různé živiny a minerály, díky čemuž je oblíbenou ingrediencí ve zdravé kuchyni. Aljašská treska Mylord Premium je lovena v čistých vodách severního Tichého oceánu, kde je díky přísnému systému kvót na výlov zajištěna její udržitelnost a obnova populace. Ledová voda, v níž tato ryba žije, jejímu sněhově bílému masu navíc dodává jedinečnou texturu a vynikající chuť.
Po výlovu je treska na lodi ihned filetována a zmrazena, což představuje nejlepší způsob, jak zachovat její čerstvost, strukturu a výživové hodnoty. Ve výrobě v České republice jsou tyto filety následně baleny do finálních výrobků, a to stále ve zmraženém stavu, abyste si mohli vychutnat rybu v té nejlepší kvalitě.
Ingredience:
- 600 g aljašské tresky Mylord Premium
- 3 stroužky česneku
- 3 filety ančoviček
- plechovka rajčat
- 0,5 lžičky sušeného oregana
- 0,5 lžičky sušeného tymiánu
- 100 g černých oliv
- 2 lžíce kapary
- 0,5 hrnku bílého vína
- sůl a pepř
- olivový olej
- čerstvá bazalka
Příprava:
- Česnek nakrájejte na plátky. Do hluboké pánve nalijte 2-3 lžíce olivového oleje a orestujte česnek a filety ančoviček. Vše restujte zhruba minutu. Následně do pánve nalijte bílé víno a napůl ho nechte vyvařit.
- Do základu přidejte drcená rajčata, oregano, tymián a dochuťte solí. Omáčku 10 minut povařte a mezitím si rozehřejte troubu na 200 stupňů. Po deseti minutách do omáčky přidejte olivy, kapary a osolené kousky tresky.
- Pánev s treskou dejte do předehřáté trouby zhruba na 10 minut. Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou a můžete servírovat.
Dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen