Treska s kapary a celerovým pyré

Mylord Premium

24.03.2025

Lucie Krejbichová

Nechce se vám na slavnostní večer připravovat klasické jednohubky a chlebíčky? Máme pro vás tip na netradiční pohoštění, které jakoukoliv oslavu jednoznačně zpestří. Zkuste přichystat pečenou tresku s kapary a celerovým pyré. Tento lahodný pokrm se skvěle hodí na různé typy událostí, ať už na narozeninové oslavy, rodinné setkání, svatby, Silvestr či jiné speciální příležitosti. 

Pokrm dokonale kombinuje jemnou chuť ryby, osvěžující kapary a krémové pyré, tudíž perfektně zapadne do jakékoliv atmosféry. Během vaření použijte filé z aljašské tresky Mylord Premium, které má skvělou chuť i texturu. Navíc je zdravé a rychlé na přípravu, s hostinou se tedy nebudete muset dlouho namáhat. 

2 porce

Příprava: 45 minut

INGREDIENCE NA TRESKU:

  • 2 filé z aljašské tresky Mylord Premium
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ½ lžíce malých kapary
  • 2 lžíce másla
  • ½ lžíce olivového oleje + na zakončení
  • 1 hrst nasekané petrželky + na zakončení
  • sůl a pepř

INGREDIENCE NA PYRÉ:

  • ½ většího celeru
  • 20 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kapary a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte. 
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut. 
  3. Mezitím si přichystejte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. 

Dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies