Udržitelnost je pro společnost Electrolux jednou z nejzásadnějších priorit

Electrolux

20.06.2022

Lucie Krejbichová

Již více než sto let je značka Electrolux světovým lídrem v oblasti domácích spotřebičů. Chceme dopřát všem nevšední kulinářské zážitky, zajistit vynikající péči o oblečení a vytvořit pohodlný domov. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i závazek udržitelnosti. Náš záměr se opírá především o tři body, které jsou pro nás klíčové: jednat udržitelně, přinášet lepší zážitky a měnit svět k lepšímu. To vše vyjadřuje, jak se jako společnost chováme, abychom dosáhli našeho cíle pomoci lidem žít lépe a umožnit jim objevovat každý den něco nového.

Naše vize udržitelnosti do roku 2030

Naše vize udržitelného života „pro lepší rok 2030” nás zavazuje dodržovat principy týkající se tématu udržitelnosti : 

  • Zaměřujeme se především na energeticky úsporná řešení.
  • Eliminujeme škodlivé materiály. 
  • Chceme být klimaticky neutrální a mít čistý provoz.
  • Chceme jít cestou udržitelnosti.
  • Chceme se chovat eticky a respektovat lidská práva. 
  • Chceme, aby se udržitelné stravování stalo preferovanou volbou. 
  • Chceme zajistit, aby oblečení vydrželo dvakrát déle a s polovičním dopadem na životní prostředí. 
  • Chceme zajistit zdravější a udržitelnější bydlení, pro které bude samozřejmostí využití chytrých řešení pro čistotu vzduchu, vody a pro údržbu podlah.

Electrolux spotřebiče fungují udržitelně

Přinášíme našim zákazníkům nevšední zážitky, vždy s cílem umožnit jim žít co nejudržitelněji. Ať už jde o přípravu chutnějšího, zdravějšího a udržitelnějšího jídla, o péči o prádlo, aby vydrželo co nejdéle a snížil se tak dopad na životní prostředí, anebo o kvalitu ovzduší v domácnosti, abychom vytvořili zdravější místo k životu. Zaměřujeme se na to, abychom našim spotřebičům zajistili dlouhou životnost, a zároveň chceme zákazníkům pomoci využívat je naplno.

Vaření

Pára umožňuje vařit při nižší teplotě a šetřit tak energii. Nabízí zdravější způsob přípravy jídla se zachováním důležitých živin. Funkce Steamify® automaticky nastaví množství páry dle zvolené teploty. Funkce Regenerace ohřeje jídlo tak, že chutná jako čerstvě uvařené a pomáhá eliminovat plýtvání potravinami. Vaření při správné teplotě s varnými deskami SenseBoil® a SensePro® pomáhá snižovat spotřebu energie a plýtvání potravinami. I vaření metodou Sous-Vide, kterou umožňují desky SensePro® s bezdrátovou teplotní sondou, lze vařit udržitelně při nízké teplotě se zachováním živin. 

Chlazení

Technologie 360° chlazení hlídá stabilní teplotu, která chrání kvalitu potravin a zajišťuje jejich dlouhou životnost. Technologie TwinTech® s duálním chladicím systémem udržuje ideální úroveň vlhkosti vzduchu, potraviny v chladničce tak jsou o 60 % hydratovanější, udrží si svou čerstvost mnohem déle a zamezí se tak zbytečnému plýtvání potravinami.

Mytí nádobí

Myčky nádobí jsou vybaveny jedinečným ovládáním QuickSelect s ekometrem, který pomáhá optimalizovat spotřebu vody a energie. Kromě toho se při jejich výrobě využívá až 22 % recyklovaného plastu.

Péče o prádlo

Funkce parního osvěžení oblečení ušetří až 48 litrů vody ve srovnání s celým pracím cyklem, je tedy šetrnější k životnímu prostředí a chrání i samotné oblečení. Systém UltraCare zajišťuje rychlé a šetrné praní při teplotě 30 °C a využívá tak o 30 % méně energie ve srovnání s běžným programem na 40 °C. Funkce AutoDose se stará o přesné dávkování pracího prostředku, je tedy opět šetrnější k životnímu prostředí i k oděvům. Technologie DelicateCare umožňuje díky tepelnému čerpadlu prát a sušit při téměř poloviční teplotě, se kterou oblečení není vystaveno zbytečnému teplu a spotřebuje se o 40 % méně energie. Novinkou je také filtr mikroplastových částic, které se při praní uvolňují ze syntetického oblečení. Vodu odtékající do odpadu lze jednoduše přefiltrovat a zachytit tak až 90 % mikroplastů menších než 45 mikronů. 

Čištění vzduchu

Naše čističky vzduchu s technologií PureSense nepřetržitě měří kvalitu vzduchu v místnosti a automaticky podle toho upravují svůj výkon. Inteligentní filtrační technologie umožňuje přizpůsobit si filtraci vzduchu individuálním potřebám. Vše lze sledovat pomocí mobilní aplikace, přizpůsobovat tak kvalitu vzduchu ve své domácnosti, a dokonce šetřit energii.   

To, co děláme dnes, ovlivní zítřek. Proto se snažíme o taková řešení, která pomáhají lidem žít udržitelněji. 

Pokračování spolupráce s Diakonií ČCE směrem k udržitelnosti

Velice nás těší naše úspěšná charitativní spolupráce s Diakonií ČCE, kterou letos posouváme v souladu s našimi cíli směrem k ekologičtějším požadavkům. Naším plánem je podpora konceptu Zelená Diakonie, kdy ubytovací zařízení, která Diakonie spravuje, tedy domy, byty, hospice a veškeré jejich vybavení, musí splňovat přísná ekologická kritéria EU. 

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies