Více chuti, méně vyhazování jídla. Seznamte se s novou řadou chladniček a mrazniček Electrolux

Electrolux

14.03.2023

Lucie Krejbichová

To, co jíme, ve velké míře ovlivňuje naši planetu – stejně jako to, co nezkonzumujeme a nakonec vyhodíme do odpadkového koše. Nová řada chladniček Electrolux pokračuje na své cestě k udržitelnosti a přináší chladničky s technologiemi, které pomáhají naplnit naše cíle zaměřující se na ekologickou domácnost. Funkce chladniček a mrazniček zajistí, že jídlo vydrží déle čerstvé a zabrání tak jeho plýtvání. Nejen naše domácnosti, ale také naši planetu potěší i snížená spotřeba elektrické energie a recyklovatelné materiály.

Inteligentní technologie pro delší životnost potravin

O tom, že Electrolux to u svých chladniček myslí s trvalou udržitelností vážně, svědčí i čísla. Díky použitým technologiím dokáží redukovat až 20 % potravinového odpadu, modely se zásuvkou GreenZone+ zachovají až 95 % vitamínů (na základě nezávislých testů, které provedl institut Mérieux) a produkují až o 20 % méně oxidu uhličitého.

Všechny chladničky využívají technologii DynamicAir, která vytváří proudění vzduchu uvnitř chladničky, takže je v ní vždy zajištěna stabilní teplota, a to v každém koutě a bez vzniku teplých míst. Zamezuje tak ztrátě tvaru potravin nebo jejich vysychání. O to, abyste měli všechny uskladněné potraviny pěkně na očích, se zase postará extra výsuvná zásuvka. Zajistí lepší dostupnost a přehlednost, abyste si mohli chladničku zorganizovat přesně podle typu jídla a podle svých představ.

Chladničky pro moderní domácnost

Chladničky této nové řady jsou jednoduché nejen na používání, ale snadná je i jejich instalace. Ve srovnání s jinými typy vestavných chladniček má celý proces instalace až o polovinu méně kroků. 

Chladničky řady 800 Cooling 360º mají prémiový vzhled díky pravé nerezavějící oceli na zadní straně. Některé chladničky jsou také vyrobeny z udržitelného materiálu s použitím minimálně 15 % recyklovatelného plastu a výsledkem je i jednodušší recyklovatelnost – přesně tak, jak by to mělo být v každé moderní domácnosti.

Vestavné chladničky s mrazákem jsou dostupné ve dvou provedeních: jako modely Standard s klasickou šířkou 60 cm, ale větší výškou, nebo modely MaxiSpace o šířce 75 cm, které nabízejí maximální úložnou kapacitu v porovnání se standardními chladničkami – jsou vyšší a širší než je u běžných vestavných chladniček zvykem. Celkový objem chladničky s mrazákem je tak 371 l, přičemž 284 l připadá na chladničku a 87 l na mrazničku.

Vyberte si chladničku podle svých potřeb

Čerstvost jídla je mimořádně důležitá pro všechny, kdo nedají dopustit na zásoby šťavnaté zeleniny a ovoce. Chladnička s mrazákem 600 TwinTech® No Frost díky dvojitému chladicímu systému udržuje ideální vlhkost, zabraňuje vysušování potravin a uchovává potraviny o 60 % šťavnatějši než chladničky s jedním výparníkem. Zároveň se postará o to, že mrazničku nikdy nebudete muset odmrazovat.

Chladnička s mrazákem 700 GreenZone/GreenZone+ má uzavřenou zásuvku, ve které se vlhkost udržuje na vyvážené úrovni a zabraňuje tak tomu, aby se potraviny kazily. Vyvážená dávka vlhkosti nejen chrání potraviny, ale zachovává také až 95 % vitamínů. 

Ekologický program chladniček šetří energii 

Odpovědné chování a snaha o trvalou udržitelnost se u nové řady chladniček nedemonstruje jen delší životností skladovaných potravin. Chladničky nabízejí možnost sestavit si program chlazení na míru, přičemž lze díky Ecometru sledovat ekologické nastavení. Ecometr je světelný ukazatel v přední části chladničky, přičemž tři svítící LED diody znamenají nejekologičtější provoz, jedna svítící LED dioda nejméně ekologické řešení. Zvolit si lze také ekologický program a snížit tak spotřebu elektrické energie. Jednotlivé programy dokáží přizpůsobit teplotu a vlhkost prostředí pro různé typy potravin.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies