Vánoční dekorace se Šárkou Prágerovou – srdíčko jako fotorámeček

Balakryl

02.10.2017

Michaela Čermáková

Snad každá novopečená babička ráda dostává fotky svých vnoučat, v rozumné míře samozřejmě. A když je dostane na rámečku, který jste pro ni sami vyrobili, určitě to ocení. 

Co budete potřebovat?

Dřevěné srdíčko – polotovar seženete nejlépe na internetu

Barvy na dřevo – Balakryl UNI mat červená, Balakryl Tabulová barva černá

Bílé klipy na záclony – prodávají se v železářství i velkých hobbymarketech

Sisalový provázek, nůžky, tavnou pistoli s lepidlem, fotografie z rodinného alba

Jak postupovat?

Srdíčko je z nového, dosud ničím neošetřeného dřeva, takže se můžeme pustit rovnou do natírání. Dobré je začít hranami, které se špatně natírají, když už je plocha srdíčka natřená a není, kde si ho přidržet. Plochu srdíčka natíráme po směru vláken, která jsou na dřevu jasně patrná. Barvu potřebujeme takovou, která perfektně kryje a je vhodná na dřevo. My jsme červené srdíčko natřeli červeným Balakrylem UNI mat a černé pak Tabulovou barvou Balakryl. Na černou Tabulovou barvu totiž ještě můžete napsat vzkaz klasickou křídou na tabuli. Bohatě stačil jeden nátěr, ale kdo chce mít barvu sytější a krytí 100%, může po zaschnutí (4–6 hodin) udělat ještě jednu vrstvu. Srdíčko je určené k zavěšení na zeď, proto jsme ho natírali jen z jedné strany.

Na suchý povrch jsme pak tavnou pistolí nalepili několik bílých klipů na záclony, provlékli provázek na zavěšení a připnuli vybranou fotku miminka.

Čas

Pokud nepočítáme čas na zasychání barvy, byl celý dárek hotový za 20 minut. 

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies