Najděte si ideální chladničku s mrazničkou

AEG

21.02.2019

Lucie Krejbichová

Vyberte si chladničku s mrazničkou, která splní všechny vaše potřeby. Při hledání nového spotřebiče je třeba zvážit několik důležitých faktorů – jaké potraviny nejčastěji skladujete a jak velká je vaše domácnost.  Přečtěte si tipy praktického průvodce AEG pro koupi a najděte si ideální kombinovanou chladničku podle svých představ.

Potraviny

Důležité je ujasnit si, co nejvíce budete v chladničce skladovat. Pokud čerstvé ovoce a zeleninu, hledejte chladničku s velkými zásuvkami i na objemnější kusy. Pokud nakupujete hodně čerstvých potravin, zaměřte se na modely, která nabízí větší chladicí prostor (např. model RCB83724MX). Milovníci masa a ryb jistě ocení, když má daný model extra zásuvku s nižší teplotou, kde zůstanou ingredience déle čerstvé (např. model RCB83724MX).

Všímejte si také dalšího vybavení, například o polici na láhve či přizpůsobitelné přihrádky dvířek, zaměřte se i na vestavnou vinotéku. Některé chladničky s mrazničkou amerického typu jsou vybaveny i dávkovačem ledu na dvířkách (např. model RMB86111NX).

Prostor

U značky AEG najdeme modely s různou výškou, šířkou a hloubkou. Nejčastější variantou jsou kombinace, kdy jsou chladnička a mraznička umístěny nad sebou se samostatnými dvířky. Vybírat lze s mrazničkou dole (např. model RCB63326OX) nebo nahoře (např. model RDB72721AX). Často se také setkáváme s vestavnou variantou, kdy je spotřebič ukrytý za dekorativními kuchyňskými dvířky sladěnými se zbytkem kuchyně. Zabudovat lze chladničku kombinovanou s mrazničkou i samostatnou chladničku a mrazničku.

Kapacita

Objem chladniček s mrazničkou je udávám v litrech. Modely s kapacitou 100-150 l jsou optimální pro jednočlenné až dvoučlenné domácnosti. Pro tří až čtyřčlennou rodinu jsou ideální modely s kapacitou 150-250 l. Spotřebiče, které mají objem větší než 250 l jsou skvělou volbou pro velké a vícečetné domácnosti.

Náš tip: Dbejte na to, aby v chladničce i mrazničce zůstalo dostatek prostoru pro cirkulaci vzduchu kolem potravin, což je nezbytným předpokladem pro účinné chlazení.

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.aeg.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies