Proč zvolit multifunkční parní troubu Electrolux

Electrolux

03.07.2017

Lucie Krejbichová

O vaření v páře se už toho napsalo dost. A právem. Pára je jedním z nejzdravějších a stále více preferovaných způsobů přípravy pokrmů. Shrnuli jsme pro vás to nejpodstatnější, co byste si o páře a multifunkčních parních troubách Electrolux měli zapamatovat.

1. Pára vyzvedne přirozenou konzistenci surovin. Vaření v páře uchovává vitamíny, stopové prvky a živiny. Zelenina si díky páře zachová svou barvu a tvar, protože není potřeba přidávat žádnou vodu.

2. Pára poslouží i na rozmrazování zeleniny. Stačí ji 5–10 minut pařit ve vyhřáté troubě.

3. Vůně jídel, které vaříte v troubě, nepřicházejí do styku. Jídla, která se pečou najednou v parní troubě, neabsorbují jiné chutě a vůně. Můžete tak vedle sebe poskládat maso, ryby, brambory či zeleninu.

4. Při úpravě ryby s použitím páry nehrozí, že se ryba vysuší nebo rozvaří.

5. Na rozdíl od ryb potřebují tmavé maso a drůbež na přípravu vyšší teplotu, proto je nejvhodnější použít funkci, která kombinuje horký vzduch i páru.

6. Metoda Sous-Vide se postará o ještě intenzivnější chuť a šťavnatost pokrmů. Stačí vybrané suroviny vložit do vakuového sáčku, zbavit přísady vzduchu a zbytek už nechat na troubě.

7. Parní trouby s funkcí pyrolýzy se vyčistí samy, bez vaší pomoci. Pyrolytické čištění spálí všechny zbytky jídel na jemný popel, který pak stačí jednoduše setřít hadříkem.

8. Zabudovaná teplotní sonda udržuje rovnoměrnou teplotu na požadovaném stupni tím, že reguluje zapnutí a vypnutí parní trouby na základě teplotního režimu uvnitř.

9. Pára není vhodná pro přípravu jídel dušených ve šťávách a na ty, ze kterých se později připravují omáčky. Je to logické – po parní úpravě by byla tato jídla příliš plná tekutin.

10. Společnost Electrolux nabízí kurzy vaření v páře zdarma pro každého, kdo si zakoupí vybraný model parní trouby. Více informací o kurzech vaření v multifunkčních parních troubách Electrolux najdete na www.electrolux.cz/pecemevpare.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies