Solná deska AEG představuje přirozený a lahodný způsob přípravy i podávání jídel

AEG

13.03.2018

Lucie Krejbichová

Solná deska vyrobená z růžové himálajské kamenné soli vydrží i extrémně vysoké teploty. Lze ji tak používat na varné desce či grilu, v klasické i parní troubě, ale i jako chlazený servírovací tác. Solná deska přináší neobyčejný zážitek z dokonale lahodného jídla, ať už jde o jeho uchovávání, přípravu či finální podávání.

Růžová himálajská kamenná sůl je čistě přírodním materiálem. Předává pokrmům množství minerálů prospěšných pro naše zdraví. Množství soli, které je do potravin absorbováno, závisí na řadě faktorů – úroveň vlhkosti, tloušťka a obsah oleje v připravované potravině. Díky vlhkosti však deska na potravinu přenese jen lehký náznak slané chuti a nikdy pokrm nepřesolí.

Solná deska AEG se díky svému nerezovému držáku stává ideální pro použití na elektrických i indukčních varných deskách a grilech. Vždy je dobré ji před samotným použitím opláchnout v horké vodě a až poté vložit do vyhřáté trouby nebo na varnou desku. Tímto jednoduchým úkonem je zabráněno teplotnímu šoku. Pokud si nejste jisti, zda je deska dostatečně nahřátá, stačí ji jednoduše pokropit pár kapkami vody. Pokud deska silně zasyčí a kapičky mizí, je připravena k použití.

Zda desku umístíte pod či na pokrm závisí čistě na vás. Při přípravě na grilu lze využít její váhy a položit desku až na grilující se maso. Deska steaky pevně stlačí a zabrání jejich vysoušení. Sůl navíc jemně prostoupí celým masem, čímž si získá lahodnější strukturu i chuť.

Solná deska je tak zajímavým kusem kuchyňského příslušenství, že je téměř nemožné ji nevyužívat pro servírování nejrůznějších pokrmů. Stejně tak, jako si deska zachovává po nahřátí svou vysokou teplotu, dokáže být po dlouhé hodiny extrémně chladná.  Vložení solné desky na pár hodin do chladničky vytvoří ideální servírovací tác pro potraviny, které vyžadují chlad. Hodí se tak pro podávání mořských plodů, sýrů i čerstvého ovoce.

Péče o solnou desku je velice jednoduchá. Základní pravidlo je nikdy ji nevkládat do myčky nádobí. Stačí lehce navlhčit houbičku na nádobí a omýt vodou, dokud není opět čistá a lesklá. Nikdy však nepoužívejte žádný čistící prostředek ani mýdlo. Himalájská sůl má sama o sobě antibakteriální schopnosti.  Zbylou vodu poté jednoduše setřete papírovou utěrkou. Díky svému vzhledu, množství zdravotních benefitů i praktické velikosti si deska vysloužila čestné místo i v kuchyních profesionálních kuchařů.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.aeg.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies