Plněná vejce s krevetami

Mylord Premium

05.02.2025

Lucie Krejbichová

Koktejlové krevety i divoké krevety jsou skvělou volbou pro přípravu jednoduchých i sofistikovanějších pokrmů. Malé koktejlové krevety Mylord pocházejí z certifikovaných farem ve Vietnamu, kde si farmování udržuje dlouholetou tradici. Jsou zcela oloupané a blanšírované, což zaručuje jejich jemnost a krásnou narůžovělou barvu. Čerstvost pak zaručuje kvalitní způsob přípravy – po ulovení jsou krevety předvařeny a šokově zmraženy. 

Divoké krevety Mylord Premium jsou loveny u pobřeží Argentiny. Jejich krunýř je na delší straně naříznutý, aby šlo maso po přípravě snadněji vyjmout. Těmto krevetám se říká „červené“, a to díky své intenzivní barvě, kterou získávají konzumací mořských řas bohatých na astaxhantin. 

Ať už jste milovníci salátů, polévek nebo třeba těstovin, tyto dva druhy krevet se hodí do různých pokrmů. Jsou skvělou volbou nejen díky své všestrannosti, ale i jemné chuti. Pro inspiraci vám přinášíme recept na plněná vejce s krevetami, která vás zaručeně nadchnou.

2 porce

Příprava: 35 minut

Suroviny:

Příprava:

  1. Nejprve nechte povolit krevety a uvařte si vejce. Uvařená vajíčka opatrně rozkrojte na dvě poloviny, vyndejte žloutky a ty přendejte do misky. 
  2. Nasekejte nadrobno chilli papričku a tu promíchejte v misce s malými loupanými krevetkami. Zakápněte troškou olivového oleje, osolte, opepřete, přidejte šťávu z limetky a znovu promíchejte. 
  3. Krevetky zhruba 3 minuty zprudka restujte na pánvi s olivovým olejem. Poté je vyndejte z pánve a na prkénku je nadrobno nakrájejte.
  4. Do mísy ke žloutkům přidejte majonézu a část nasekaného koriandru. Přimíchejte nakrájené krevetky a dle potřeby dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky.
  5. Následně oloupejte velké krevety a přendejte je do mísy. Přidejte sůl, pepř, zbytek nasekaného koriandru, trošku olivového oleje a šťávu z citronu. 10 minut marinujte a poté je asi 3 minuty zprudka restujte na olivovém oleji.
  6. Rozpůlená vajíčka naplňte směsí z malých krevetek. Navrch přidejte orestovanou velkou krevetu a vše ozdobte hráškovými výhonky.

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Společnost Euro Frigo Praha spol. s r. o. založil Ing. Vladimír Prokop v roce 1991. Do chodu rodinné firmy se postupně zapojili i jeho dva synové Michal a Martin. Společnost se dnes řadí mezi nejvýznamnější dodavatele mražených ryb a mořských plodů, které pod značkou Mylord a Mylord Premium distribuuje do většiny obchodních řetězců, maloobchodů i gastronomických provozů. Majitelé si zakládají na tom, že zákazníkům nabízejí ryby a rybí výrobky té nejvyšší kvality – tedy především zmražené přímo na moři. U svých dodavatelů sledují dodržování standardů udržitelného rybolovu a všechny produkty značky Mylord a Mylord Premium mají certifikaci MSC a ASC. Ve skupině pracuje 52 zaměstnanců. Zpracování a balení probíhá ve výrobním závodě v Mikulově, odkud se pak ryby rozvážejí po celé České republice, dále na Slovensko a do Maďarska.

https://www.mylord-premium.cz/cs/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies