AEG představuje své nejúspornější spotřebiče s označením EcoLine

AEG, Nezařazené

12.09.2023

Lucie Krejbichová

Lídr v oblasti udržitelnosti, značka AEG, přichází s úspornými modely pod označením EcoLine, které snižují dopad na životní prostředí.

Značka AEG uvedla na trh výběr nejúspornějších modelů EcoLine, které splňují nejpřísnější kritéria pro energetickou účinnost při jejich každodenním používání. Na základě vědeckých výzkumů je prokázáno, že přibližně 85 %[1]  environmentální zátěže nevzniká při výrobě, ale během používání spotřebiče. Všechny vybrané modely AEG EcoLine byly proto navrženy tak, aby se snížil jejich dopad na životní prostředí a zároveň poskytovaly vysoce kvalitní výkon.

Nabídka AEG EcoLine zahrnuje spotřebiče napříč všemi kategoriemi domácích spotřebičů. Základem každého modelu jsou technologické inovace a funkce navržené tak, aby dopad na životní prostředí byl co nejnižší:

  • Pračky AEG EcoLine s energetickou třídou lepší než nejlepší třída A na trhu přináší funkce jako je AutoDose, která šetří prací prostředky, a program PowerClean 59, který účinně pere na 30 °C a ušetří až 30 % energie.[2]
  • Pračky AEG EcoLine disponují technologií ProSteam®, která nabízí parní osvěžení oděvů za pouhých 25 minut a díky které ušetříte až 96 % vody.[3] Pára také snižuje pomačkání prádla, čímž minimalizuje potřebu žehlení.
  • Sušičky prádla AEG EcoLine s technologií tepelného čerpadla mohou ušetřit až o 68 % více energie než kondenzační sušičky.[4]
  • Trouby AEG EcoLine při vaření v páře zachovávají v pokrmech minerály a vitamíny a zároveň spotřebují až o 20 % méně energie[5]. Funkce parního čištění pak ušetří až 95 % energie ve srovnání s pyrolytickým čištěním.[6]
  • Chladničky AEG EcoLine představují energeticky nejúčinnější modely s vnitřním prostorem vyrobeným až ze 70 % z recyklovaného plastu[7] a se speciální zásuvkou GreenZone, která zachovává až 95 % vitamínů v potravinách.[8]
  • Myčky AEG EcoLine s technologií AirDry díky cirkulaci vzduchu zajišťují efektivnější sušení a zároveň minimalizují spotřebu energie.     

„Spotřebitelé chtějí skvělý výkon a úsporu zdrojů, a to bez kompromisů. Přesně to splňuje AEG EcoLine,“ sděluje Petra Kuníková, marketingová manažerka společnosti Electrolux Group. „Naším cílem je lidem usnadnit výběr nejúspornějších spotřebičů pomocí označení EcoLine a nabídnout jim modely, které pomáhají výrazně snižovat náklady na energie a vodu.“

Uvedení AEG EcoLine jde ruku v ruce s prezentací výzkumu založeného na studii zveřejněné  společností Electrolux Group[9]. Ta jednoznačně prokázala, že spotřebitelům záleží na používání spotřebičů šetrnějších k životnímu prostředí
a preferují modely, které jim pomáhají snižovat náklady na energie:

  • 58 % respondentů považuje energetickou úsporu za rozhodující faktor při výběru svého příštího spotřebiče.
  • 65 % spotřebitelů tvrdí, že chtějí nakupovat udržitelné věci, ale pouze 26 % tak skutečně činí.
  • 88 % respondentů by si přálo, aby jim značky pomáhaly být v každodenním životě šetrnější k životnímu prostředí a chovat se k přírodě ohleduplněji.[10]
  • 86 % dospělých v Evropě se v posledních 12 měsících snažilo snížit spotřebu energií v domácnosti.
  • 88 % respondentů si myslí, že v příštích 12 měsících budou muset šetřit peníze za energie.

„Pokud jde o šetření zdrojů, značka AEG používá pro definici životního cyklu spotřebiče vědecky podložený přístup, který ukázal, jak důležité je vyrábět produkty využívající zdroje co nejefektivněji. Jelikož přibližně 85 % celosvětových emisí CO2 ze spotřebičů vzniká při jejich používání, mohou zákazníci produkty AEG používat bez výčitek. Právě snížení emisí CO2 je pro klimatické cíle společnosti AEG zásadním bodem. Nedávno jsme oznámili, že jsme snížili emise o více než 25 % ve srovnání s rokem 2015, a spotřebiče AEG EcoLine nám pomůžou tento dopad ještě více snížit,“ komentuje Sarah Schaeferová, viceprezidentka pro udržitelnost společnosti AEG pro Evropu.

Všechny modely AEG s označením AEG EcoLine jsou rovněž snadno porovnatelné díky klasifikaci Youreko, která vám spočítá, kolik spotřebič ušetří na nákladech za energii ve srovnání s nejméně účinným podobným modelem na trhu. Řadí modely podle spotřeby energie (kWh z energetického štítku) a používá systém medailí. Spotřebitelé tak mohou transparentně zjistit, jak si jejich vybraný spotřebič stojí v porovnání s ostatními spotřebiči na trhu.

Na stránkách www.aeg.cz naleznete nástroj Youreko, díky kterému snadno získáte podrobný přehled o úsporách a nákladech jednotlivých modelů AEG spotřebičů v kategorii praní a sušení nebo u kuchyňských spotřebičů jako jsou trouby, myčky nebo chladničky. Stačí zadat informace o tom, jak často byste rádi spotřebič používali a kolik platíte ve vašem tarifu za elektřinu.

S čím vám Youreko může pomoct?

  • Zorientujete se při výběru spotřebiče.
  • Zjistíte, jak si spotřebič stojí na trhu v porovnání s podobnými produkty
    a jaké náklady na provoz jsou s ním spojené.
  • Porovnáte si náklady, respektive úspory, spotřebované energie po celou dobu životnosti podobných modelů.
  • Vyberete si pro vás ten nejvhodnější a nejúspornější spotřebič.

Více informací o nástroji Youreko naleznete zde.

Více na www.aeg.cz, newsroom.doblogoo.cz nebo newsroom Electrolux Česká republika.

Electrolux je přední mezinárodní společnost, jejíž domácí spotřebiče už více než 100 let zlepšují životy lidí na celém světě. Přináší pokrokové inovace, které se starají o pohodu milionů zákazníků, o objevování nových chutí a šetrnou péči o oblečení. Electrolux pomáhá vytvářet novou definici lepší budoucnosti v oblasti udržitelného rozvoje. Pod předními značkami spotřebičů Electrolux, AEG a Frigidaire každoročně prodá na více než 120 světových trzích přibližně 60 milionů domácích spotřebičů. V roce 2022 dosáhla skupina Electrolux celosvětově obratu 135 miliard SEK a zaměstnávala 51 000 lidí. Další informace najdete na www.electroluxgroup.com.


[1] Na základě globálních údajů z hodnocení životního cyklu skupiny Electrolux. Údaje jsou k dispozici na vyžádání.

[2] Program PowerClean 59’ důkladně pere při teplotě 30 °C a šetří více než 30 % energie ve srovnání s programem pro bavlnu při teplotě 40 °C.

[3] Interní test s náplní 1 kg v parním programu a v programu pro jemné prádlo.

[4] Výpočet porovnává roční spotřebu energie naší sušičky s tepelným čerpadlem 8 kg (energetická třída A+++) s naší kondenzační sušičkou 8 kg (energetická třída B)​.

[5] Na základě interního testu porovnávajícího troubu AEG SteamPro [BSE998230M] s multifunkční troubou AEG [BPE556370M]. Test byl proveden na filé z lososa a kuřecích prsou Sous-Vide.

[6] Na základě interních testů porovnávajících spotřebu energie trouby SteamPro (parní čištění) a trouby SteamCrisp (pyrolytické samočištění). Program parního čištění je patentován společností AEG US2017082295 (A1) – Metoda parního čištění trouby.

[7] Vnitřní vložka rHIPS vyrobená až ze 70 % z recyklovaného plastu, což představuje 15 % celkového objemu plastů v chladničce.

[8] Míra uchování vitamínů na základě externího testu uchovávání vitamínu C v borůvkách po 11 dnech v oddělení GreenZone.

[9] ELECTROLUX TRUTH ABOUT LAUNDRY 2023 (výsledky výzkumu vycházejí z kvantitativních údajů získaných od 14 000 dospělých osob na čtrnácti evropských trzích.)

[10] Electrolux Green Gap průzkum

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.aeg.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies