DIY inspirace: Valentýnské dekorace nejsou jen červená srdíčka

Primalex

14.10.2019

Lucie Krejbichová

Den svatého Valentýna, připadající na 14. února, je tradičně vnímán jako svátek zamilovaných. Valentýnské tematické dekorace a doplňky si můžete jednoduše vyrobit sami a překvapit tak svou drahou polovičku.

Pro výrobu jsme zvolili Primalex vrchní barvu ve spreji. Valentýn však nemusí být pouze o odstínech červené a růžové! Využili jsme tak hlavně nové metalické spreje Primalex v mosazném, stříbrném a měděném odstínu. Jsou vhodné na kov, dřevo, plast i keramiku, záleží tak jen na naší vlastní fantazii. O radost z výsledku se postará i rychlé schnutí, vysoká přilnavost a odolnost proti vnějším povětrnostním vlivům.

Vzkazy na balóncích

Dejte svému partnerovi kreativně najevo, že vám na něm záleží. Překvapte ho balónky napuštěnými héliem, ručně psanými vzkazy, fotkami a třeba i snídaní do postele.

Budete potřebovat: metalické spreje ve třech odstínech (nebo dle libosti), nůžky, provázek, metalické balónky, hélium, papírové dekorace (například papírové růže nebo srdíčka), fotky a vzkazy.

Barevnými metalickými spreji Primalex nastříkejte předem připravené papírové dekorace, my jsme vytvořili papírové růže a srdíčka. Na balónky navažte ozdobné stuhy a provázek. Délku provázku upravte podle výšky svého stropu. Pak na ně připevněte papírové květy, nasprejovaná srdíčka
a láskyplné vzkazy.

(Nejen) valentýnské dekorace

Vánoční dekorace už jsou opět schovány v krabicích v komoře a na velikonoční výzdobu je ještě brzy? Využijte svátku zamilovaných a vytvořte si doma vlastnoruční dekorace inspirované svátkem všech zamilovaných.

Na zlacený rámeček s upleteným srdcem budete potřebovat: metalické spreje Primalex, dekorativní rámy ve dvou velikostech (boky menšího se musí dotýkat vnitřní strany většího rámu), ozdobné stuhy, nůžky, kovový floristický drátek, kleštičky, smirkovou houbičku nebo smirkový papír a tavnou pistoli.

U obou rámečků nejprve jemně osmirkujte povrch a důkladně očistíme aby sprej lépe přilnul. Ustříhněte si dekorativní stuhu, ze které pak vytvoříte ozdobný háček na zavěšení.

Ze zelených větviček s bobulemi či z jiných drobných květů a větviček si umotejte pomocí drátku tvar srdce o takové velikosti, která vám bude hezky pasovat do menšího rámu. Drobné tvarové nedokonalosti nejsou na škodu. Naopak! Každý rámeček si nasprejujte jiným odstínem spreje Primalex a po zaschnutí je pomocí tavné pistole slepte k sobě.  Z ozdobné stuhy vytvořte očko, provlečte jej oběma rámy a pomocí uzlíku na nej připevněte zelené srdce.

Na panáčky budete potřebovat: metalické spreje Primalex, 2 odstíny barvy (my jsme využili nátěr Primalex Essence), štětec, 2 dřevěné hranoly o různých délkách, 2 dřevěné koule, 2 korková srdíčka (seženete ve svatebních potřebách), tavnou pistoli a provázek. My jsme pracovali s hranoly 4 x 4 cm, s délkou 25 a 21 cm a s dřevěnými koulemi o průměru 5 cm.

Nejprve si natřete obě tělíčka, každé jedním odstínem Primalex Essence. Poté si nasprejujte hlavičky i korková srdíčka, zvolený odstín záleží čistě na vaší fantazii. Po zaschnutí přilepte hlavičku k tělíčku pomocí tavné pistole. Oba panáčky symbolicky ovažte provázkem a dozdobte metalickými srdíčky.

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies