Dobrovolníci z PPG oživili barvami plzeňské centrum pro seniory Domovinka 

Nezařazené

09.10.2024

Michaela Čermáková

Dobrovolníci ze společnosti PPG, která je mezinárodním výrobcem barev a nátěrových hmot, vlastnoručně zkrášlili prostory centra pro seniory Domovinka v Plzni. Revitalizace proběhla v rámci firemní iniciativy Colorful Communities, která se zaměřuje na podporu komunitní činnosti.

Projektu se zúčastnilo více než 40 dobrovolníků a zaměstnanců PPG. Společnost na proměnu prostorů věnovala 950 000 Kč a více než 670 litrů nátěrových hmot a malířského sortimentu od svých značek, mezi které patří mimo jiné Primalex, Balakryl nebo Bondex. „Celkem vzniklo 6 interiérových muralů, několik menších maleb a 1 velký mural na venkovní fasádě, které mají klienty Domovinky pozitivně naladit a zpříjemnit jim zdejší pobyt. Venkovní malba navíc vychází z prvků charakteristických pro město Plzeň,“ popisuje výtvarnice Klaudie Švrčková, která návrhy vytvořila. 

„V PPG se komunitní činnosti věnujeme dlouhodobě a rádi skrz barvy pozitivně ovlivňujeme život kolem nás. Jako firma působící také v Břasích jsme se rozhodli pomoci organizaci v plzeňském regionu, ve kterém žijí a pracují naši zaměstnanci,“ řekl Jan Šipan, obchodní ředitel PPG pro Česko, divize Architectural Coatings. Plzeňské centrum Domovinka vybrali přímo zaměstnanci PPG v rámci celofiremního hlasování. Jedná se už o 19. projekt v rámci programu Colorful Communities v Česku. 

Při výběru barevné palety pro výmalbu Domovinky vycházel tým odborníků PPG z psychologie barev. Zvolené odstíny tak vyhovují přímo potřebám klientů organizace. Technické práce zajistila odborná firma, dobrovolníci z řad zaměstnanců PPG se pak zhostili výmalby všech stěn ve dvou patrech, malování muralů a nátěru pergoly. Na stěny použili primárně vnitřní nátěr Primalex Bacteria Resist, který se doporučuje do prostorů s přísnými hygienický standardy, jako jsou nemocnice, lékařské ordinace nebo právě do prostředí, kde žijí starší lidé. Pro Domovinku, která pečuje o seniory, byl proto Primalex Bacteria Resist skvělou volbou. Tento vysoce omyvatelný nátěr účinně brání tvorbě bakterií a plísní. 

„Chtěla bych upřímně poděkovat za štědrou podporu, díky které jsme mohli provést potřebné opravy a výmalbu v našem denním a týdenním stacionáři pro seniory. Díky pomoci PPG se nyní naši klienti cítí mnohem příjemněji a komfortněji, což má pozitivní vliv na jejich celkovou pohodu a spokojenost, a to je obzvlášť pro seniory nesmírně důležité,“ uvedla Bohumila Hajšmanová, ředitelka Domovinky. 

Program Colorful Communities, který je vlajkovou iniciativou společnosti PPG na podporu komunit, si klade za cíl chránit a zkrášlovat čtvrti, v nichž společnost působí. Byl spuštěn v roce 2015 a celkem se uskutečnilo více než 500 projektů v téměř 50 zemích po celém světě, které ovlivnily více než 8,2 milionu lidí. Cílem globálních aktivit PPG a nadace PPG Foundation je přinést barvy a jas do komunit po celém světě. V roce 2023 do těchto projektů investovala více než 17,5 milionu dolarů a podpořila stovky organizací v téměř 40 zemích. Svým zaměstnancům tím navíc umožňuje ovlivnit věci, které jsou pro ně důležité. Více se dozvíte na communities.ppg.com.

Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies