Electrolux představil vysavač vyrobený ze 100% recyklovaných materiálů

Electrolux

12.11.2020

Lucie Krejbichová

Společnost Electrolux podnikla zásadní krok na cestě k udržitelnosti a podpoře cirkulární ekonomiky. Ve spolupráci se skupinou Stena Recycling vyvinula vysavač, který je vyrobený ze 100% znovu použitých materiálů. Tyto materiály pocházejí z vyřazených elektrospotřebičů, jako jsou fény, vysavače nebo počítače.

Věděli jste, že každý rok se celosvětové vyprodukuje více než 400 milionů tun plastu a pouze méně než 12 % z nich pochází ze znovupoužitelných materiálů? Je to způsobeno tím, že výrobcům chybí dostatečně bezpečný a kvalitně recyklovaný materiál. Společnost Electrolux proto v rámci programu Electrolux Better Living představila vysavač, který je vyrobený ze 100% recyklovaných materiálů. Reaguje tak na současné výzvy související s recyklací a zkoumá oběh domácích spotřebičů.

Na problematiku globálního nedostatku znovupoužitelných plastů upozornila společnost Electrolux jako první v oboru už v roce 2010, a to prostřednictvím projektu Vac from the Sea. Cílem této iniciativy bylo použít na výrobu domácích spotřebičů plastový odpad sesbíraný ze světových oceánů. Nyní přichází s vizionářským vysavačem vyrobeným ze 100% recyklovaných součástek z nefunkčních elektrospotřebičů.

Tento vysavač je prvním výsledkem udržitelné spolupráce společností Electrolux a Stena Recycling. Jeho prototyp byl vyvinut za účelem prozkoumat cirkulaci domácích spotřebičů a zjistit, jaká je životnost recyklovaných výrobků. Neméně důležitým cílem je také získat přehled o chování spotřebitelů a o jejich postojích k recyklaci. Nabyté znalosti chce Electrolux využít pro budoucí inovace svých produktů.

„Společnost Electrolux se zavázala, že do roku 2030 sníží svůj dopad na klima, a právě podpora cirkulární ekonomiky je pro to klíčová. Spolupráce se skupinou Stena Recycling je jednou z důležitých iniciativ, prostřednictvím kterých máme možnost sdílet znalosti a inovace a posunout tak sebe i průmysl vpřed,“ uvedl Jonas Samuelson, generální ředitel společnosti Electrolux.

„Cirkulární ekonomika je zásadní krok pro budoucnost, v níž budou udržitelné materiály hrát ve výrobě klíčovou roli. Prostřednictvím této iniciativy poskytujeme odborné znalosti svým partnerům při vytváření významných světových ekologických řešení,“ dodává generální ředitel společnosti Stena Recycling Kristofer Sundsgård. Do roku 2030 by měly všechny produktové řady společnosti Electrolux obsahovat nejméně 50 % recyklovaných materiálů.

Díky Stena Recycling je recyklace udržitelným podnikáním. Se 3 tisíci angažovanými zaměstnanci ve Švédsku, Dánsku, Norsku, Finsku, Polsku, Německu a Itálii vytváří Stena Recycling každý den dlouhodobá řešení jak pro zákazníky, tak pro společnost jako celek. Kromě efektivní a hodnotné recyklace nabízí Stena Recycling také služby jako Design for Recycling, jež zvyšují míru recyklace u produktů, které jsou již ve fázi vývoje. Více na www.stenarecycling.se.

Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies