Grilované divoké krevety

Jídlo a pití, Mylord Premium

08.04.2025

Lucie Krejbichová

Krevety se v poslední době těší čím dál větší oblibě, a to nejen díky své vynikající chuti, ale i snadné přípravě a širokému využití v různých pokrmech. Můžete je připravit na grilu, na pánvi nebo je přimíchat do salátů či těstovin. Vždy si však zachovají svou jemnou a šťavnatou texturu. Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny, kde mají ideální podmínky pro růst. Díky pevnému krunýři je lze snadno připravit na horkém povrchu, aniž by se maso připálilo nebo ztratilo svou šťavnatost. Krevety se označují jako „červené“, a to díky své intenzivní barvě, kterou získávají konzumací mořských řas bohatých na astaxhantin. 

Suroviny:

  • 500 g divokých krevet Mylord Premium 
  • ½ lžičky medu
  • 60 ml olivového oleje 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžička uzené papriky 
  • 1 lžička limetkové kůry 
  • chilli dle chuti 
  • sůl a pepř 

Na dip:

  • 1 větší avokádo 
  • 2 lžičky limetkové šťávy 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • ½ stroužku česneku
  • sůl a pepř 

Příprava:

  1. Veškeré suroviny na marinádu dejte do misky a smíchejte dohromady. Krevety naložte do marinády, promíchejte a nechte nějakou dobu marinovat.  
  2. Poté krevety přesuňte na gril a z obou stran je opečte. 
  3. Na závěr si připravte dip. Nejprve vložte avokádo, olivový olej a česnek do mixéru. Suroviny rozmixujte a hotový dip poté dochuťte pepřem, solí či šťávou z limetky.

Přejeme dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies