Jak na údržbu betonových povrchů? Jednoduše s novinkou Primalex Ultra Beton

Primalex

25.05.2023

Barbora Blahnová

Betonové povrchy jsou oblíbenou volbou do zatěžovaných i technických místností, jako jsou garáže, sklepy, dílny nebo schodiště. Jak ale surový beton správně ošetřit, aby si zachoval svůj vzhled, odolal zátěži, a navíc se snadno čistil? Vyzkoušejte nový nátěr Primalex Ultra Beton, který na podkladu vytvoří pevnou, vysoce odolnou a protiskluzovou vrstvu. Díky svým voděodolným vlastnostem je navíc ideální i k ošetření bazénů.

Výhody a úskalí betonu

Beton je velmi tvrdý a odolný materiál, kterému nevadí výkyvy teplot ani vlhkost. Odolá dokonce i vysoké zátěži. Pokud však plochám z hrubého betonu nedopřejete vrchní ochranu, brzy se na nich objeví skvrny od oleje a chemikálií, praskliny nebo oděrky od kamínků. Vyznačuje se také vysokou prašností, proto prostory s betonovou podlahou mohou působit neudržovaně a nevzhledně.

Ochranný nátěr je nutnost

Každý betonový povrch si proto zaslouží ochrannou úpravu. „Pro ošetření betonových ploch v interiéru i exteriéru je ideální nový Primalex Ultra Beton. Tento jednosložkový alkyduretanový nátěr vytvoří tvrdý a odolný film a k podkladu výborně přilne. Díky tomu chrání povrchy před skvrnami od detergentů, chemikálií, vody, oleje, mastnoty, benzínu nebo nafty,“ informuje Radek Kříž, technický poradce značky Primalex. Nátěr odolá také působení horkých pneumatik a na površích se středním provozem vozidel utlumí i nárazy.

Značka Primalex letos opět získala mezinárodní ocenění spolehlivosti, kvality a úspěchu Superbrands. Čeští spotřebitelé a porota expertů Brand Council ji vybrali z tisíců nominovaných značek. Primalex se tak řadí mezi nejlepší a nejsilnější ve svém oboru.

Odolnost i lepší vzhled

Primalex Ultra Beton je nejen extrémně odolný, ale také prodlouží trvanlivost a sníží prašnost vaší betonové podlahy. Vytváří pololesklý protiskluzový povrch, který se bude mnohem lépe udržovat a čistit. Nátěr je vhodný na podlahy v garážích, sklepech, chodbách, skladech, dílnách, schodištích apod.

Beton nejen v šedé

Díky tomu, že Ultra Beton spolehlivě odolá vodě i chemikáliím, je také ideální k nátěrům bazénů, kašen a fontán. Na výběr jsou nejen dva šedé odstíny, ale i modrá varianta aqua blue. Kromě toho si nátěr můžete nechat neomezeně natónovat do dalších více než 20 000 barev.

Jak nátěr aplikovat?

„Betonovou podlahu je důležité před aplikací nátěru důkladně omést od všech nečistot, ideálně ji i vyluxujte. Barvu důkladně promíchejte. Dbejte přitom na to, abyste do hmoty nevmíchali vzduchové bubliny. Nátěr nanášejte vždy na dostatečně suché a vyzrálé povrchy. Pro první vrstvu ho nařeďte 15 % ředidly, druhou vrstvu naneste po 8 hodinách již nenaředěnou. Kolem stěn barvu aplikujte pomocí štětce, na větší plochy použijte váleček,“ doporučuje Radek Kříž.  

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies